Foto: PRESSOd 6. do 14. rujna Grad Zagreb Zagrepčankama i Zagrepčanima poklanja drugo izdanje Bundekfesta! Zamišljen kao festival kulturno-umjetničkog stvaralaštva Grada Zagreba, s ovogodišnjim bogatim obrazovnim, kreativnim i glazbenim programom, Bundekfest 2013 svakako će biti nezaobilazna destinacija znatiželjnika svih generacija.

Ovaj će, sada već tradicionalni jesenski gradski festival, svečano otvoriti gradonačelnik Milan Bandić u petak, 6. rujna u 20 sati, uz prigodan zabavni program. Mnoge će oduševiti i organizirano gledanje utakmice Hrvatska-Srbija, u suradnji s udrugom UVIJEK VJERNI, koje će započeti neposredno nakon otvorenja, a za glazbenu feštu će se prve večeri pobrinuti grupa Baruni.
U sklopu festivala Bundekfest 2013, posebna ovogodišnja atrakcija za sve uzraste posjetitelja bit će program Zajednice tehničke kulture, u sklopu kojega će svoje djelatnosti predstaviti Zagrebački zrakoplovno-tehnički savez Rudolfa Perešina, Zagrebački savez tehničkih djelatnosti na vodi, Zagrebačka zajednica tehničke kulture i Zagrebački automodelarski savez. Oni će od 6. do 8. rujna znatiželjnike zabaviti ispaljivanjem raketa s padobranom, paraglajdingom, izradom i puštanjem zmajeva, jedrenjem na dasci, vožnjom automodela na daljinsko upravljanje i mnogim drugim atrakcijama. Od 9. do 12. rujna u posebnom šatoru bit će organizirani Dani tehničke kulture, a 13. i 14. Zagreb Radio Fest.

2

Ovogodišnji program obogatit će i svakodnevni Festival mladih, uz koji najmlađe posjetitelje očekuje Dječji kutak, interaktivne dječje radionice i igraonice za djecu svakoga dana od 17 do 20 sati. Neće izostati ni kazališne predstave za djecu, a ni glazbeni programi u kojima će sudjelovati Dječji zbor Kikići, Klinci s Ribnjaka, teen zbor Genijalci, dječja skupina Plesni kristali i drugi dječji sastavi.

Brojna kulturno-umjetnička društva s područja Zagreba također će svakodnevno u sklopu posebnog Etno programa zabavljati okupljene. Zagrebački Centri za kulturu pripremaju bogat dnevni program kreativnih radionica, a Turistička zajednica Grada Zagreba predstavlja svoj Zagrebački vremeplov s kostimiranim likovima iz povijesti grada Zagreba.
Za sve koji na Bundek žele navratiti po dozu antistresnog druženja nakon napornog radnog dana, organizatori su pripremili poseban program – „Poslije posla antistress party“ uz DJ-e i besplatne antistresne masaže svakoga dana od 16,30 do 18,30, a uz to i prigodnu bogatu gastro ponudu s jednim pićem za svega 29,00 kn po osobi. Tijekom svakog dana održavanja festivala, sve posjetitelje Bundekfesta 2013 očekuje i bogata gastro ponuda, a večernji su termini rezervirani za raznolik koncertni program uz nastupe pjevačkih zvijezda poput Colonije, grupe Baruni, Massima, Zlatka Pejakovića, Sandija Cenova, Kemala Montena i Teške industrije, Nede Ukraden, Novih Fosila, Jure Stublića i grupe Film, Marijana Bana i Diktatora te Klape Cambi.

Ne propustite Bundekfest 2013!

Svi na budek – bundekfest za sve

Više informacija potražite na služenim web stranicama  http://www.bundekfest.hr/ i facebooku