U sklopu turneje “Djeca Hrvatske djeci Europe”, Klinci s Ribnjaka će u četvrtak 21. svibnja održati koncert u prištinskom Narodnom kazalištu.

Podsjetimo, u sklopu iste turneje “Klinci” su već nastupali u Ljubljani, Rimu, Beču i Budimpešti, a planiraju se i daljnja gostovanja po europskim metropolama. S obzirom na promociju Zagreba i Hrvatske koju Klinci s Ribnjaka čine diljem Europe, sva putovanja odvijaju se uz pokroviteljstvo i pomoć zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova te Ministarstvo kulture.

Kako se dobitna kombinacija nikada ne mijenja, tako će i u Prištini s Klincima nastupiti Jacques Houdek i Ksenija Erker, naravno uz orkestar Alana Bjelinskog i dugogodišnju prijateljicu Klinaca Karmelu Vukov Colić.

Dječji zbor “Klinci s Ribnjaka” najpoznatiji je, najcjenjeniji i najnagrađivaniji dječji zbor u Hrvatskoj. Djeluje već 30 godina, od 1985. godine. Od samih početaka rada, ideja vodilja bila je da članovi zbora i njihovi slušatelji (ne nužno samo djeca već i odrasli) nauče što je dobra glazba. Predani rad njihove voditeljice prof. Nensi Atanasov Premelč i cijele plejade “Klinaca” iz cijelog Zagreba i okolice podigla je razinu dječje pjesme na zavidan nivo.

Klinci s Ribnjaka

Neki od uspjeha…

* Objavili 35 diskografska izdanja (CD-a, DVD-a, video kasete i sl., za eminentne hrvatske izdavačke kuće Croatia Records, Orfej, Aquarius records, Dallas records).
* U osamnaest godina održavanja diskografske nagrade PORIN “Klinci” su bili nominirani osamnaest puta, a od toga su dobili 12 PORINA u kategoriji za najbolji dječji album.
* Šest godina krstarili su morem u projektu “Brodom po Jadranu” i pritom održali stotinjak koncerata.
* Sudjelovali u mnogobrojnim humanitarnim akcijama tijekom Domovinskog rata do danas (za pomoć djeci prognanika, dječjoj bolnici Srebrnjak, Klaićevoj, Petrovoj bolnici, pomoć djeci stradalih od Tsunamija i sl.).
* Ostvarili glazbenu suradnju s mnogim našim eminentnim glazbenicima.
* U 2006. i 2007. godini održali niz live koncerata u Splitu, Varaždinu, Zadru, Rijeci i Zagrebu (KD Lisinski, kino Europa) s orkestrom maestra Alana Bjelinskog.