Ljeto u Termama Olimia u slovenskom Podčetrteku i Termama Tuhelj u srcu Hrvatskog zagorja nikada nije bilo atraktivnije i ljepše. Wellness hotel Sotelia****s dobio je novu dozu šarma i elegancije. U investiciji vrijednoj 1,5 milijuna eura obnovljeno je 145 soba, restoran Basilicum, recepcija hotela, Wellness centar Armonia te kongresni centar Olimia. Arhitekt Dean Lah savršeno je ukomponirao suvremenu arhitekturu u prekrasnu zelenu okolicu Termi Olimia. Jake boje zamijenjene su mirnijim, zemljanim tonovima koji goste povezuju s prirodom, nova dekoracija, namještaj i osvjetljenje zaduženi su za stvaranje intimne atmosfere, a uz četiri postojeća hotel je dobio i četiri nova apartmana.

“Hotel Sotelia je otvoren prije deset godina te je doživio svoje prvo osvježenje što je sasvim uobičajeno u turizmu.  Turizam je investicijski vrlo zahtjevna branša s obzirom da se standardi, tehnologija kao i potrebe i očekivanja gostiju mijenjaju vrlo brzo. Renovacija koja je iza nas nadograđuje i nadahnjuje osnovnu priču koju smo postavili kad smo gradili hotel. Hotel je vrlo dobro prihvaćen od strane gostiju, a o njegovoj izvrsnosti svjedoče i brojne arhitektonske nagrade. Potrudili smo se da zadržimo njegov osnovni karakter, ali smo ga malo i pomladili, osvježili te mu dodali neke nove osobine“, ističe Dean Lah.

Ovo nije jedina novost koja će vas dočekati u najpoznatijim slovenskim termama koje slave 50 godina turizma. Za vlasnike električnih automobila u sklopu garaže postavljene su dvije punionice za električna vozila, a za ljubitelje biciklizma tu je šest električnih bicikala.

E-punionica 01

I u Termama Tuhelj očekuje vas dugo toplo ljeto uz niz novosti. U tijeku je obnova ukupno 46 soba  u prizemlju i dva kata hotela Well**** te pripadajućih hodnika, a završetak radova očekuje se do kraja mjeseca. I Terra lounge bar postao je još privlačniji s novouređenom terasom i interijerom, dok je u sklopu projekta Art&Spa front cooking u restoranu Lati dobio još atraktivniji izgled. Njegovo uređenje potpisuje doktorica umjetnosti Mirjana Smolić koja je na inovativan način ukomponirala boje i začine.

Odlični rezultati i u prvih pet mjeseci poslovanja u Termama Olimia i Termama Tuhelj

Od siječnja do svibnja ove godine u Termama Olimia zabilježeno je 113.002 noćenja, što je za 5,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. U prvih pet mjeseci ostvareno je 6,9 milijuna eura prihoda, odnosno 6,5 posto više u odnosu na prošlogodišnjih prvih pet mjeseci. Bolji je i rezultat poslovanja koji u prvih pet mjeseci iznosi 460 tisuća eura dok je u istom razdoblju prošle godine iznosio 261 tisuća eura.

Vodeni planet- artificional landscape

U prvih pet mjeseci ove godine u Termama Tuhelj ostvareno je 39.352 noćenja i 2,4 milijuna eura prihoda. To je 20,7 posto više noćenja te  17,6 više prihoda nego u istom razdoblju 2015. Rezultat poslovanja za prvih pet mjeseci 2016. iznosi 141 tisuća eura što je u odnosu na isto razdoblje 2015. i 2014. puno bolje, zaključuju Florijan Vasle i Vasja Čretnik, direktori Terma Olimia i Terma Tuhelj.

„Vrlo smo zadovoljni s rezultatima u prvih pet mjeseci poslovanja. Još više iz razloga što možemo razvijati nove projekte kojima podižemo razinu kvalitete naših usluga i zadovoljstvo naših gostiju. I u sljedećem razdoblju planiramo nove investicije koje će uvelike utjecati na naše poslovne rezultate.“

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here