Foto: wikipediaU povodu četvrte obljetnice smrti Savke Dabčević-Kučar, jedne od najznačajnihih hrvatskih političarki, osnivačice i prve, a potom i počasne predsjednice Hrvatske narodne stranke, izaslanstvo stranke na čelu s potpredsjednikom i ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom, te predsjednikom Kluba zastupnika HNS-a Jozom Radošem položilo je danas vijenac i zapalilo svijeću na njezin grob na Mirogoju.Savka Dabčević-Kučar ostavila je dubok trag u hrvatskoj povijesti borbom za hrvatsku državnost 1971. godine u vrijeme Hrvatskog proljeća.

“Došli smo se sjetiti Savke i tim sjećanjem odati priznanjem za sve što je učinila za uspostavu hrvatske demokracije i borbu za hrvatsku samostalnost i samobitnost u vrijeme prije uspostave demokracije te zahvaliti za sve što je učinila za stvaranje i jačanje HNS-a”, izjavio je Jozo Radoš. Prisjetio se i kako je, iako su je zvali ‘čelična lady’, u privatnim kontaktima bila topla ali i vrlo jasna, ne podilazeći nikome.

[infopunkt 7034 2]

Po riječima Ivana Vrdoljaka, Savka je bila žena ispred svog vremena, a svojim je životom i političkim radom pokazala da politika može biti časna profesija. “Bila je žena koja je otvorila Pandorinu kutiju hrvatske slobode koja se više nikada nije mogla zatvoriti i koju i danas živimo”, poručio je Vrdoljak.

[infopunkt 7034 3]

Ministar Vrdoljak o situaciji s „Lex Perkovićem“ je pak rekao kako je stav HNS-a poznat, dok je Jozo Radoš pak istaknuo kako vjeruje da s Europskom Komisijom neće biti problema po tom pitanju.

[infopunkt 7034 6]

[infopunkt 7034 8]

O padu prihoda proračuna ministar Vrdoljak je rekao kako treba inzistirati na privatnim investicijama te ustrajanju na fiskalnoj konsolidaciji.

[infopunkt 7034 4]

O projekcijama Standard & Poora rekao je da su oni zadržali rejting, a do kraja godine će se pokazati da li se ciljevi mogu ispuniti, iako dodaje da investicija sigurno nema dovoljno.

[infopunkt 7034 5]

„Naš izlaz nije u koncentraciji na javnim investicijama, budućnost je da postanemo konkurentna zemlja“, rekao je Vrdoljak.

[infopunkt 7034 7]

Infopunkt.tv

1 Komentar