novac, ilustracijaPredsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da treba ispoštovati sve ono što piše u kolektivnom ugovoru, zakonu i pravilnicima vezano uz isplatu božićnice u Zagrebačkom holdingu.

“Što će se događati u narednom razdoblju to je pitanje Uprave i sindikata kako će se postaviti. Neisplata božićnica i prava koja proizlaze iz kolektivnog ugovora bez suglasnosti sindikata, dovesti će do tužbi koje će u konačnici biti puno skuplje nego što je današnja situacija”, rekao je Kovačević predloživši Upravi i sindikatima da počnu pregovarati o novom kolektivnom ugovoru.

Predsjednik zagrebačkog HNS-a najavio je da će ta stranka početkom iduće godine javnosti predstaviti svoj strateški dokument za 2011. pod nazivom “Za bolji, pravednji i učinkovitiji Grad Zagreb”. Predstavivši nacrt tog dokumenta rekao je kako njime HNS uz ostalo želi da Zagreb ponovno postane industrijsko središte Hrvatske, otvoriti poslovne zone na rubovima grada, iznajmiti sve poslovne prostore što Grad Zagreb ima po niskim cijenama, pa čak i po cijeni jedne kune. “Onaj tko zaposli više ljudi dobit će i više subvencije i niže cijene poslovnih prostora. Posebno se to odnosi na poslovne prostore u središtu grada kojih ima puno i nisu u nikakvoj funkciji”, istaknuo je.

Govoreći o oživljavanju centra grada, Kovačević je rekao kako će jedan od prioriteta programa biti vraćanje identiteta gradskome središtu i afirmiranje svih poslovnih prostora tako što će se kroz sustav naplate parkiranja predložiti drastično smanjivanje njegove cijene do ukidanja nepotrebnih zona parkiranja. Najavio je da će u programu predložiti i redizajniranje i redefiniranje uloge Zagrebačkog holdinga prema gradu i građanima.

Osvrćući se na političko djelovanje HNS-a u idućoj godini, Kovačević je najavio da će ta stranka intenzivirati obraćanje prema ‘političkim biračima’, a jako malo ‘političkim navijačima’. Intenzivno će raditi i na parlamentarnim izborima, jer će se u Gradu Zagrebu jako malo moći napraviti ukoliko ne dođe do promjene vlasti na državnoj razini. Kovačević je kazao i da u zakonodavnom okviru treba doći do promjena o ustrojstvu odnosa između zakonodavne i izvršne vlasti u Zagrebu i ostalim lokalnim jedinicama.

Tajnik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak upozorio je da je stanje u Košarkaškom klubu “Cibona” lošije nego prije dva tjedna kada je zagrebačka Gradska skupština donijela zaključak o preuzimanju duga “Cibone” prema Zagrebačkoj banci. Istaknuo je kako traže cjelovito rješenje za taj klub te da se jasno kaže koji su problemi u tom klubu i njegovi stvarni dugovi.