djeca, ilustracijaKlubovi zastupnika u Gradskoj skupštini (SDP, HSU, nezavisnih s liste Tatjane Holjevac, HNS i s nezavisne liste) savjetuju roditeljima da ne prikupljaju dokumentaciju za vrtiće po instrukcijama gradonačelnika Milana Bandića, već da je njihova odluka – pravomoćna.

Nastavlja se saga o cijenama zagrebačkih vrtića te prepucavanje između Gradske skupštine grada Zagreba  i gradonačelnika Milana Bandića, iako je ostao još samo jedan dan do završetka prijava.

Predstavnici svih klubova gradskih zastupnika u Skupštini sazvali su medije kako bi još jednom obavijestili javnost kako je odluka donesena 20. travnja o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i dalje na snazi.

Naime prema toj odluci cijene su 200 kn za djecu do navršene treće godine života, a 400 kn za djecu između tri godine pa sve do polaska u školu.

Gradonačelnik, prema riječima zastupnika nema pravnu osnovu da od roditelja traži prikupljanje dokumentacije koja je utvrđena Programom, već je potrebna samo dokumentacija o prebivalištu ukoliko se ne koriste olakšice.

“Savjetujemo roditeljima da ne prikupljaju dokumentaciju, već da slijede odluke Skupštine”, rekla je Holjevac.

Na pitanje novinara o tom, što će se dogoditi kada u jednom trenutku vrtići ostanu bez novca, zastupnici nisu imali odgovor i rješenje.

“Gradonačelnik svojim Programom za vrtiće samo krpa proračunsku rupu, čija cifra je  između 300 i 400 milijuna kuna”, rekao je Davor Bernardić iz Kluba gradskih zastupnika SDP-a. (Infopunkt.tv)

Holjevac o odluci

[infopunkt 3163&video=02 nolink]

Holjevac o cijenama vrtića

[infopunkt 3163&video=03 nolink]

Bernardić o pravnoj osnovi

[infopunkt 3163&video=04 nolink]

Bernardić o rebalansu proračuna

[infopunkt 3163&video=05 nolink]

Radoš o demagogiji

[infopunkt 3163&video=06 nolink]

Bernardić o proračunskoj rupi

[infopunkt 3163&video=07 nolink]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here