Autor:
Infopunkt.tv

HND o VjesnikuNakon 70 godina postojanja Vjesnika na konferenciji za novinare Sindikata novinara RH i Hrvatskog novinarskog društva pod nazivom “Tko gasi Vjesnik?”, Zdenko Duka predsjednik HND-a, Marijana Matković, predsjednica Radničkog vijeća Narodne novine, Zlatko Herljević predsjednik Ogranka HND-a Vjesnik te Nada Dmitrović Krištofić zamjenica glavne povjerenice Podružnice SNH i Vjesnik iznijeli su zabrinutost što će se dogoditi s dnevnim novinama.

U šest mjeseci koliko je Vjesnik dobio kao prijelazno razbolje trebalo bi se naći rješenje što učiniti s listom, no to je samo produženje agonije jer od 1. srpnja Vjesnik više neće izdavati Narodne novine“, rekao je Zdenko Duka naglasio kako Vlada mora dati rješenje da Vjesnik poživi.

Marijana Matković je istaknula kako takva uređivačka politika ne može opstati i dalje te da će se izjasniti o povjerenju glavnog urednika, te dodala kako su poslali otvoreno pismo premijerki Jadranki Kosor.

„Zauzimamo se za donošenje Zakona o Vjesniku, te transparentno imenovanje glavnog urednika“, rekao je Zlatko Herljević i usporedio list s pacijentom na aparatima.

Zdenko Duka, predsjednik HND-a

[infopunkt 1996&video=02 nolink]

Marijana Matković, predsjednica
Radničkog vijeća Narodne novine

[infopunkt 1996&video=03 nolink]

Zlatko Herljević, predsjednik
Ogranka HND-a Vjesnik

[infopunkt 1996&video=04 nolink]

Marijana Matković, predsjednica
Radničkog vijeća Narodne novine

[infopunkt 1996&video=05 nolink]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here