Početna Vijesti Sport Više od 500 novinara i fotografa pratit će Snježnu kraljicu

Više od 500 novinara i fotografa pratit će Snježnu kraljicu

startna kućica za slalom (Foto: Drago Sopta /CROPIX)Ukupno 458 novinara i fotografa iz 16 zemalja akreditirano je za Vip Snow Queen Trophy 2011., koji se na Sljemenu održava 4. i 6. siječnja. Tome treba dodati i brojnu ekipu Hrvatske televizije, pa ukupni broj prelazi 500.

Izravan prijenos utrke ženskog slaloma za Audi FIS Svjetski kup, prema dosadašnjim najavama, od HTV-a će preuzeti 17 televizijskih postaja iz 13 zemalja.

Muški slalom će, kako je najavljeno, uživo prenositi 20 TV postaja iz 15 zemalja. Sažetke i vijesti sa Sljemena emitirat će još 20-ak televizija. Prošlogodišnje sljemenske utrke je, prema TV analizama Međunarodne skijaške federacije (FIS), pratilo više od 300 milijuna gledatelja (uključujući prijenose uživo, snimke, vijesti i reportaže).

Više od 170 akreditiranih novinara ove godine dolazi iz inozemstva, točnije iz Austrije, Slovenije, Francuske, Italije, Japana, BiH, Švedske, Mađarske, Slovačke, Kanade, Velike Britanije, Njemačke, Finske, Švicarske i SAD-a.

Živi prijenos sljemenskih utrka ide u Austriju, BiH, Finsku, Njemačku, Italiju, Norvešku, Rusiju i Zajednicu neovisnih država, Sloveniju, Švedsku, Švicarsku i Kanadu, te putem Eurosporta u Aziju.

Ženski slalom za Vip Snow Queen Trophy vozi se u utorak 4. siječnja, dok je muški na rasporedu u četvrtak 6. siječnja. Na Sljemenu se u dva natjecanja očekuje oko 30.000 gledatelja.

pobjednička kruna

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here