Početna Lifestyle Vipnet prema nezavisnim istraživanjima najbrži u Hrvatskoj

Vipnet prema nezavisnim istraživanjima najbrži u Hrvatskoj

Nezavisno P3 istraživanje, provedeno krajem 2014. godine u svim hrvatskim gradovima, na glavnim prometnicama te u nekoliko manjih naselja, pokazuje da je Vip mreža prema prosječnim vrijednostima najbrža u preuzimanju podataka, najbrže otvara internet stranice, najbrže pokreće video sadržaj s Youtube servisa, najbrže uspostavlja pozive te ima najkvalitetniji HD zvuk tijekom poziva.

Nakon prošlogodišnje LTE Advanced demonstracije, kreće implementacija tehnologije u mrežu i nudi brzine do 150 Mbit/s.

“Vipnet je u 2014. postao broj jedan u Hrvatskoj po zadovoljstvu korisnika. To i stalno poboljšanje korisničkog iskustva su područja na kojima već dvije godine ulažemo značajna sredstva i napore, a vodeći rezultati prema NPS metodi to i potvrđuju pa ćemo i dalje veliku pažnju posvećivati kreiranju kvalitetnih proizvoda i usluga”, izjavio je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta.

Vipnet

Kvaliteta mreže je eksplozijom podatkovnog prometa i promjenom korisničkih navika postala jedan od ključnih preduvjeta za kvalitetno korisničko iskustvo. Podatkovni promet je samo prošle godine na svjetskoj razini porastao za čak 69 posto te u brojkama premašio ukupno korištenje interneta 2000. godine, a ukupna prodaja pametnih telefona u svijetu samo u trećem kvartalu prošle godine je porasla za čak 20 posto.

Takav razvoj tehnologije dovodi i do promjene korisničkih navika što pred operatore stavlja veliki izazov kontinuiranih ulaganja u kvalitetu mreže i korisničko iskustvo.

Više o P3

Tvrtka P3 Communications bavi se telekomunikacijskim sektorom, a istraživanja provode po standardima European Telecommunications Standards Institute (ETSI), tijela u Europskoj uniji. Tijekom ispitivanja mobilni timovi u specijalno opremljenim vozilima mjere najvažnije parametre uspoređujući ih s mjerama i kvalitetom konkurentskih mreža.