Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim na pobjediničkom postoljuVodeći skijaš Svjetskog kupa naš Ivica Kostelić pobijedio je u super-kombinaciji u Chamonixu, i to mu je 7. pobjeda ove sezone i 18. u karijeri. Također, uzeo je naslov najboljeg kombinatorca, budući da ima nedostižnu prednost uoči posljednje super-kombinacije u Banskom.

Uspjeh je upotpunio Natko Zrnčić Dim, koji je osvojio drugo mjesto (+0,51), što mu je najbolji plasman ove sezone. Treće mjesto pripalo je Norvežaninu Akselu Lundu Svindalu (+0,53).

Korak do osvajanja Svjetskog kupa

Ivica je još jednom pokazao da je sve moguće kada je on na skijama. Nakon spusta bio tek na 24. mjestu sa 2 sekunde i 42 stotinke zaostatka za Svindalom, ali je odlično odvozio slalom i dojurio do nove pobjede.

U ukupnom poretku Ivica vodi sa 1178 bodova, 475 bodova više od drugog u poretku, Švicarca Silvana Zurbriggena. Koliko je blizu osvajanja Svjetskog kupa najbolje govore podaci o posljednja dva pobjednika. Prošle sezone Švicarac Carlo Janka osvojio je veliki kristalni globus sa 1197 bodova, a Kosteliću do te brojke nedostaje još samo 19 bodova. Sezonu ranije Svindal je slavio sa 1009 bodova, a Kostelić ga je već sada pretekao za 169 bodova.

Na pobjedničkom tronu (slabiji ton)

[youtube AQ_3GgkT2c0 nolink]

Ivica u super-kombinaciji u Chamonixu

[youtube yXW_LhmCz5c nolink]

Natko Zrničić Dim

[youtube asF_aiC62HQ nolink]