Autor:
Infopunkt.tv

štrajk u tvrtki TLOS d.d.Oko 200 radnika zagrebačke Tvornice laboratorijske opreme i stakla (TLOS) je od danas u štrajku zbog neisplaćenih plaća. Posljednju su dobili u prvoj polovici lipnja, i to za prvu polovicu travnja. Poslodavac im je dužan i plaće za svibanj i lipanj, a naknadu za prijevoz ne dobivaju već godinu i pol, rekla je za Infopunkt.tv jedna od predstavnica štrajkaša i dugogodišnja radnica TLOS-a Danica Medved.

U TLOS-u nemaju svoj kolektivni ugovor, a veliki broj radnika zaposlen je na određeno vrijeme. Radnica Sidonija Ponjan je istaknula da poslodavac ne ispunjava ni druge zakonske obaveze prema zaposlenicima, koji su pošteno radili u tri smjene i vikendima. Naglašava da poduzeće izvozi gotovo sve proizvode, koji su unaprijed plaćeni pa radnicima nije jasno, kako nema novca za plaće.

Radnik Ivica Čuljat ističe da su problemi s plaćama počeli početkom ove godine, te da su radnici sada dotakli dno jer rade a ništa ne dobivaju. Radnici ističu kako bi razumjeli neisplaćivanje plaća kada ne bi imali posla, no proizvodnja ide, a plaća nema.

TLOS je privatizirana tvrtka u vlasništvu obitelji Peričić koja je trenutačno na godišnjem odmoru, tako da nitko od vlasnika nije mogao pred kamere Infopunkt.tv.

Danica Medved: Nismo firma bez posla

[infopunkt 2060&video=02 nolink]

Ivica Čuljat: Radimo, a ništa ne dobivamo

[infopunkt 2060&video=03 nolink]

Sidonija Ponjan: Neka nam se plati

[infopunkt 2060&video=04 nolink]

1 Komentar