Autor:
Infopunkt.tv /Online-Zagreb

Predsjednici Zelene akcije i Prava na grad Tomislav Tomašević i Teodor Celakoski najavili su danas nove akcije i prosvjede protiv gradnje ulazne rampe u podzemne garaže u Varšavskoj, nezadovoljni reakcijama nadležnih službi. Prosvjed su najavili za četvrtak, a potražili su i pomoć Rolfa Holuba, predsjednika istražnog povjerenstva austrijskog parlamenta o poslovanju Hypo Alpe Adria Banke.

Kako navodi Tomašević, Holub bi pomogao rasvijetliti okolnosti pod kojima je Hoto grupa dobila kredit od Hypo banke za projekt Cvjetni.

Tomašević je pozvao je sve građane na miran prosvjed u četvrtak, 17. lipnja, na Cvjetni trg gdje će se u 19 sati održati i prigodni kulturno-zabavni program, a pročitat će i proglas “Ne damo Varšavsku!” koji potpisuju osobe iz kulturnoga i javnoga života grada.

Celakoski je najavio kako će ih u srijedu primiti i hrvatski predsjednik Ivo Josipović s kojim će, rečeno je, razgovarati o razvoju događaja u Varšavskoj ulici.

Celakoski je kazao je kako svojim daljnjim aktivnostima žele poručiti nadležnim institucijama i investitoru da neće odustati. “Krenula je logika iscrpljivanja, no mi nećemo odustati i zato tražimo široku javnu podršku”, kazao je. Podsjetio je da je prošlo točno mjesec dana od rušenja ograde oko mjesta planiranog za ulazno-izlaznu rampu u Varšavskoj, a da nadležni, istaknuo je, “ništa nisu poduzeli, iako su tvrdili da hoće”.

[infopunkt 1954&video=03 nolink]

[infopunkt 1954&video=04 nolink]

[infopunkt 1954&video=05 nolink]