Negodujući zbog toga što preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg ponovno nije tema današnjeg zasjedanja zastupnika Gradske skupštine, Građanska inicijativa “Krug za trg” prosvjedovala je danas ispred Gradske skupštine.

Naime, nakon što je Gradski odbor za imenovanja ulica i trgova 12. studenog odbio prijedlog inicijative da se pitanje o preimenovanju Trga maršala Tita uvrsti u dnevni red današnje sjednice Gradske skupštine, 50-tak aktivista inicijative „Krug za krug“ prosvjedovalo je na Gornjem gradu za vrijeme trajanja sjednice Skupštine.

“Tito i komunistički režim znatno je kosnuo naše obitelji i to nas motivira da ustrajemo u zahtjevu za preimenovanjem trga. Ali, ovdje smo i zbog općih, demokratskih razloga. Smatramo da bi društvo bolje napredovalo kada bi se intenzivnije suočavalo s prošlošću i njegovalo kulturu sjećanja”, izjavila je Maja Runje, koordinatorica Građanske inicijative “Kruga za krug“. Maja Runje je nabrojala i sva zagrebačka stratišta: Sljeme, Šestine, Remete, a na kojima su 1945. godine likvidirane osobe koje su partizani, po oslobođenju Zagreba, proglasili kolaboracionistima ustaškog režima.