Početna Vijesti Politika Sjednica Gradske skupštine – očekuje se izglasavanje proračuna

Sjednica Gradske skupštine – očekuje se izglasavanje proračuna

U ovim trenucima u tijeku je nova, posljednja ove godine, sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba. Ono što je najavljeno posljednjom sjednicom 2. prosinca, danas bi po svemu sudeći trebalo biti usluglašeno i izglasano. Ključna tema  – donošenje gradskog proračuna za 2015. godinu.

Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba
Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba

Od ranih jutarnjih sati, čelnici Grada Zagreba u žustrim su diskusijama o novcu kojim će gradski uredi i institucije raspolagati u idućoj godini. Poznato je da će u 2015. proračun biti “lakši” za oko 500 do skoro 800 milijuna kuna, ovisno o izvoru informacije. “Pokušat ćemo uštedjeti još nekih 50 do 100 milijuna kuna, ali ta ušteda neće biti na štetu socijale, zdravstva, obrtnika ili nečeg drugog, već će se tražiti isključivo unutar poslovanja Gradske uprave”, zaključio je na prošloj sjednici predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor.

Na sjednici će se razgovarati o ukupno 28 točaka dnevnog reda, a završetak se očekuje negdje u predvečernjim satima. Osim dogovora i izglasavanja proračuna, razgovori se vode i o ostalim “gorućim” temama poput “vječnog” problema glomaznog otpada, odnosno njegovog zbrinjavanja, zatim stanju gradske imovine te nepravilnostima među pružateljima usluga taksi prijevoza koji ne djeluju u sklopu nekih od taksi prijevoznika u Zagrebu (Radio taxi Zagreb, Cammeo, Eko taksi…), popularno znanim i kao “divlji takstisti”.

“Divlji taksisti varaju, muljaju, prenaplaćuju, imaju lažne cjenike, a izgleda da to nitko ne kontrolira”, upozorio je zastupnik SDP-a Dan Špicer.

Opširnije nakon završetka sjednice.

Autor: Marko Hodalj

 

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here