Foto: PRESSOsamdesetak radnika bjelovarske drvnoprerađivačke tvrtke Česma SP prosvjedovalo je ispred sjedišta Hrvatskih šuma na kojem su zatražili hitno rješavanje problema u kojima su se našli nakon što su Hrvatske šume postale vlasnicima nekretnina Česme u Bjelovaru.

Sindikalni povjerenik u Česmi SP, Franjo Šinko, poručio je da danas vodstvo Hrvatskih šuma treba odlučiti o tome hoće li novi zakupoprimac, tvrtka Elda drvo, pokrenuti u Česmi proizvodnju, što bi osiguralo daljnje zaposlenje gotovo svim radnicima tvrtke.

[infopunkt 7053 2]

“Po informacijama koje imamo, pristigla ponuda Elda drva Hrvatskim šumama nije prihvatljiva, pretpostavljamo zbog ponuđene visine najma, no smatramo da treba prvenstveno zaštititi proizvodnju i radna mjesta”, kazao je Šuderla.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i predsjednik uprave Hrvatskih šuma Ivan Pavelić osobno su zajamčili radnicima bjelovarske Česme da će do 11. rujna doći u Bjelovar i radnicima ponuditi rješenje za nastavak proizvodnje i punu zaposlenost u toj tvrtki. Prosvjed oko neisplate plaća se pak nastavlja, poručio je čelnik sindikata PPDIV-a Šime Orešković nakon netom održanog sastanka s ministrom Tihomirom Jakovinom, čelnikom hrvatskih šuma Ivanom Pavelićem i predstavnicima ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Za neisplatu plaća odgovornima smatraju Spačvu i njezinog većinskog vlasnika fond Quaestus od kojih traže isplatu plaća za lipanj, srpanj i kolovoz. Na pregovorima s Hrvatskim šumama oko vlasništva nad Česmom na sastanku su upravo predstavnici Elda Drva, odnosno talijanske Florian grupe koja je jedina dala ponudu za Česmu na natječaju koji je nedavno poništen.

[infopunkt 7053 3]

Prosvjednici su jutros u organizaciji Sindikata PPDIV-a autobusima stigli na zagrebački Glavni kolodvor odakle su u povorci krenuli preko Mihanovićeve ulice i Trga Marka Marulića do sjedišta Hrvatskih šuma u Vukotinovićevoj ulici, noseći transparente “Proizvodnja i radna mjesta, a ne Zavod”, “Umorni smo od obećanja”, “Uzeli ste nam radna mjesta, uzmite i nas”, “USKOK-nite malo kod nas” i sl.

[infopunkt 7053 7]

Infopunkt.tv

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here