Autor:
Infopunkt.tv

Božidar Kalmeta, Branimir Jerneić, Arnulf Wolfram Predstavnici Delegacije Europske unije u Hrvatskoj i HŽ-Holdinga potpisali su danas dva ugovora vezana uz projekt “Sustav signalno-sigurnosnih uređaja na Zagreb Glavnom kolodvoru” koji se sufinancira sredstvima EU-ova instrumenta pretpristupne pomoći u vrijednosti od 12,6 milijuna eura, odnosno 92 milijuna kuna.

Riječ je o ugovorima o izvedbi i nadzoru nad radovima u sklopu projekta osiguranja zagrebačkog Glavnoga kolodvora koji je prvi od triju projekata iz operativnog programa za promet 2007-2011, a poslovi su povjereni austrijskom poduzeću Siemens i zagrebačkom poduzeću Elektrokem, dok će nadzor obavljati španjolsko poduzeće TYPSA.

Predsjednik Uprave HŽ Infrastruktura Branimir Jerneić je podsjetio, da je poduzeće Siemens postavilo sadašnju signalizaciju krajem 30-ih godina prošlog stoljeća. Naglasio je, da je vrijednost IPA projekta obnove signalno-sigurnosnog sustava vrijedan 12,6 milijuna eura, te podsjetio, da je u okviru IPA projekta obnovljena dionica pruge Vinkovci – Tovarnik. Najavio je i obnovu pruge Okučani – Novska.

Predstavnici Siemensa, Arnulf Wolfram, i T.Y.P.S.A, Luis Moreno, su predstavili mogućnosti svojih poduzeća, dok je ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta najavio još veća ulaganja u hrvatske željeznice i prometnu infrastrukturu s ulaskom u EU.

Branimir Jerneić, predsjednik Uprave
HŽ Infrastruktura

[infopunkt 2407&video=02 nolink]

Arnulf Wolfram, predstavnik Siemensa

[infopunkt 2407&video=07 nolink]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here