Autor:
Infopunkt.tv

Stop progonu hrvatskih braniteljaPokret “Stop progonu hrvatskih branitelja (SPHB)” na konferenciji za novinare u Domu branitelja najavio je akciju “Križni put” zbog neispunjenja zahtjeva uručenih Vladi, Saboru i Predsjedniku RH. Zadnja postaja puta je Markov trg, s ciljem ostvarenja ispunjenja traženih zahtjeva.

Akciju “Križni put” potaknula je šutnja Vlade, Sabora i Predsjednika RH o zahtjevima koje je prije 30 dana poslao pokret “Stop progonu hrvatskih branitelja”. Također su u isto vrijeme poslali zahtjev Ministarstvu pravosuđa tražeći od istog spise o suđenju hrvatskih branitelja, nakon čega su odgovorili da oni nisu kompetentni za to te da nemaju te podatke, rekao je utemeljitelj pokreta SPHB Zvonimir Trusić.

Najavio je akciju kao novu strategiju prosvjeda branitelja te pokazao kartu na kojoj su obilježena mjesta stradanja u Domovinskom ratu, a koja će im služiti kao putokaz za vrijeme “Križnog puta”.  Radi se o 144 mjesta masovnih stradanja Hrvata koja planiraju posjetiti, a planiraju krenuti kroz par dana. Trusić navodi kako još ne zna koja će im biti prva postaja, ali zadnja je svakako Markov trg do kojeg planiraju stići za približno mjesec i pol dana. Ne brine za Markov trg, jer kaže “odrađivali smo mi i teže zadatke”.

Protive se sramotnom zakonu o posebnom oprostu te će inzistirati na njegovom ukinuću. Trusić naglašava kako žrtve imaju pravo znati tko je razarao Hrvatsku te da bi svatko od njih trebao biti kažnjen.

“Ne prijetimo, nego upozoravamo na ozbiljnost situacije. Neka se gospoda koja su jako dobro plaćena prime posla”, rekao je Trusić.

Vlast je komunistička, to je Titovo nasljeđe koje uništava Hrvatsku, rekao je dr. Natko Kovačević.

Cilj navedene akcije je zajedništvo svih hrvatskih branitelja i ispunjenje svih zahtjeva koje je pokret uručio Vladi, Saboru i Predsjedniku RH, rekao je Predsjednik HVIDRA-e Črnomerec Boris Prebeg.

“Na ovaj način služimo SDP-u koji su u svojoj osnovi antihrvati, no nemamo druge hrvatske opcije,” dodao je Trusić.

Komentirao je Sačića, sa kojim se ne slaže o okupljanju nove desnice te mu poručio neka svoje probleme ne rješava kroz branitelje. Smatra da je cilj subotnjeg prosvjeda branitelja bio političko aktiviranje Ante Đapića (HSP).

Trusić- zahtjevi Vladi, Saboru, Predsjedniku
i Ministarstvu pravosuđa

[infopunkt 2754&video=02 nolink]

…akcija “Križni put”…zadnja postaja Markov trg

[infopunkt 2754&video=03 nolink]

…protiv sramotnog zakona o posebnom oprostu

[infopunkt 2754&video=04 nolink]

…”ne prijetimo, upozoravamo…”

[infopunkt 2754&video=05 nolink]

Kovačević – Vlast je komunistička

[infopunkt 2754&video=06 nolink]

Prebeg – Cilj akcije, apel

[infopunkt 2754&video=07 nolink]

Trusić – “Markov trg nije ničija prčija…”

[infopunkt 2754&video=08 nolink]

…o Sačiću, i Đapiću

[infopunkt 2754&video=09 nolink]