Morana Paliković-Gruden, Milan Bandić, Davor JelavićUoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja državna izaslanstva i predstavnici Grada Zagreba položili su vijence i zapalili svijeće na Mirogoju i Krematoriju. U ime gradske vlasti počast poginulima su odali: gradonačelnik Milan Bandić, potpredsjednica Gradske skupštine Morana Paliković-Gruden i pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić. Bili su jutros kod Zida boli, Središnjeg križa u Aleji branitelja i grobnice dr. Franje Tuđmana na Mirogoju te na kraju, kod Kenotafa na Krematoriju.

Na sutrašnji praznik gradonačelnik neće biti u Zagrebu jer će u 10,30 sati prisustvovati središnjoj svečanosti i svetoj misi u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojnoredarstvene operacije Oluja na gradskom stadionu HNK Dinara u Kninu. Potom će u 13,30 sati na poziv predsjednika Udruge veterana IV. brigade Šibensko-kninske županije Josipa Bebeka otvoriti Spomen sobu u čast poginulim pripadnicima 4. gardijske brigade, u prostorijama Udruge u Kninu.

Na novinarsko pitanje o odlasku na godišnji odmor gradonačelnik je odgovorio da ne treba ići na godišnji odmor jer radi posao koji mu je “gušt” i odmara se radeći, ali i dodao još jedan razlog – ne zna organizirati godišnji. Na godišnjem nije bio 11 godina, ali eto “to je doprinos recesiji i krizi” zaključio je.

[infopunkt 3256&video=01 nolink]

[infopunkt 3256&video=02 nolink]