Autor:
Infopunkt.tv

Krunoslav BorovecGlasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec je na novinarskoj konferenciji u Ravnateljstvu policije potvrdio da je jutros oko 2.20 sati pri pokušaju ilegalnog prelaska državne granice iz Hrvatske u Srbiju u Morovićima kod Bajakova sa srbijanske strane uhićen Miloš Simović. Radi se o pripadniku tzv. “zemunskog klana” osumnjičenome da je prije dva dana kod jezera Rakitje teško ranio drugog pripadnika tog klana Sretka Kalinića.

Borovec je rekao, da Simović kod sebe nije nije imao dokumente, ali da je srbijanska policija potvrdila njegov identitet. Dodao je da su MUP-ovi forenzičari istražili stanove, u kojima su živjeli Kalinić i Simović protiv kojeg će vjerojatno uslijediti kaznena prijava za pokušaj ubojstva.

Potvrdio je da Kalinić nije u statusu uhićenika niti osobe lišene slobode, što se može dogoditi, ako dođe do njegova izručenja ili se utvrde okolnosti za njegovo uhićenje.

Simović je, kao i Kalinić, osuđen u odsutnosti na dugogodišnju zatvorsku kaznu za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića i nalazio se u bijegu sedam godina. Prema saznanjima hrvatske policije Simović je financiran iz Srbije, a tko je još upleten tek će utvrditi. Stanovi u kojima su boravili pomno se istražuju svim raspoloživim forenzičkim metodama.

Potvrda uhićenja Miloša Simovića

[infopunkt 1940&video=1 nolink]

Kako su i gdje živjeli srbijanski mafijaši

[infopunkt 1940&video=04 nolink]

Dogovor o pojačanoj kontroli na granici

[infopunkt 1940&video=05 nolink]

Mafijaši financirani iz Srbije

[infopunkt 1940&video=06 nolink]