Početna Novosti Besplatni pregled autosjedalica u Zagrebu

Besplatni pregled autosjedalica u Zagrebu

U nedjelju, 08. ožujka 2015. od 10 do 12 sati, na parkiralištu MUP-a u Heinzelovoj ulici 98 (križanje Slavonska Av. i Heinzelova ul.) udruga RODA organizira besplatni pregled dječjih autosjedalica.

Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li u nju svoje dijete na pravilan način. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru za do 70%, a rizik ozbiljne ozljede za do više od 90%, no samo ako se pravilno koriste.

U Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10% do 20%, a to je brojka koju volonterke i volonteri RODE ovakvim pregledima nastoje povećati.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, RODA moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom ponesu upute proizvođača sjedalice te da svakako dovedu i svoje dijete.

Osim samog pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice.

Detaljnije informacije moguće je potražiti kod voditeljice projekta “Sigurno u sjedalici” Mandice Petričević na broj 091 2436 188.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here