policija, ilustracija (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Zagrebačka je policija na temelju Interpolove tjeralice identificirala i uhitila 39-godišnjeg američkog državljanina, za kojim je u Sjedinjenim Američkim Državama raspisana međunarodna tjeralicu zbog seksualnog napada, potvrdila je jutros Hini Aleksandra Ljuba iz Odnosa s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Kako se neslužbeno doznaje, 39-godišnji američki silovatelj David Michael McClarnon uhićen je u utorak u zagrebačkom hotelu Esplanade, a u Zagreb je došao prije dva tjedna.

Da je riječ o osobi za kojom je putem Interpola raspisana međunarodna tjeralica, policijski su inspektori, nakon što je priveden u policijsku postaju, utvrdili na temelju njegove putovnice.

Američki je državljanin priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a trenutačno se nalazi u ekstradicijskom pritvoru.

Također se neslužbeno doznaje da je McClarnon iz američke savezne države Colorado, a zbog silovanja što ga je počinio 2001. godine u SAD-u osuđen je na osam godina zatvora, ali je izbjegavao služenje zatvorske kazne.