Autor:
Infopunkt.tv /Online-Zagreb.hr

Ivo Josipović (Foto: Siniša Kosić /Medijska mreža)Promjene statusa gradskih bolnica su u nadležnosti grada, a ne države, pa je ministarstvo moralo razgovarati s predstavnicima grada o spajanju bolnica, rekao je danas predsjednik Republike Ivo Josipović tijekom posjeta Dječje bolnice Srebrnjak. Odgovarajući na pitanje, znači li njegov posjet bolnici potporu SDP, koji je na vlasti u Zagrebu, naglasio je, da uspješnost projekata nikada ne ocjenjuje prema stranačkoj pripadnosti.

Predsjednik je rekao, da nikome nije u interesu da bi izgubimo 30 milijuna eura iz europskih predpristupnih fondova za budući Centar kompetencije za translacijsku medicinu u Dječjoj bolnici Srebrnjak, što bi se moglo dogoditi, ako se bolnica na Srebrenjaku pripoji bolnici sv. Duh.

Ravnatelj bolnice na Srebrnjaku Boro Nogalo je rekao da pripreme za projekt centra idu svojim smjerom, ali da bi spajanje bolnica sve dovelo u pitanje jer Srebrnjak više ne bi bio pravna osoba, što bi promijenilo njegov status i u okvirima EU pa više ne bi mogli računati na sredstva iz predpristupnih fondova.

Nogalo je oštro kritizirao ministra Milinovića, čije je metode ocijenio kao diktaturu demokracije.

Predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem je novinarima izjavio, kako očekuje, da će predsjednik Josipović uvjeriti ministra Milinovića u moguću štetu, koju će izazvati spajanje bolnica.

Josipović je novinarima je rekao, da se namjerava sresti s ministrom zdravstva Darkom Milinovićem, te, da bi želio, kada bi mu ministar bio domaćin prigodom skorašnje posjete Lici.

Ivo Josipović o novcu EU fondova

[infopunkt 2202&video=05 nolink]

Boro Nogalo o pripremama za projekt centra

[infopunkt 2202&video=06 nolink]

Boris Šprem o značaju Josipovićevog posjeta

[infopunkt 2202&video=08 nolink]