Autor:
Jasminka Kovačević
[email protected]

Tomislav Horvatinčić odustao je od spornih dijelova svoga projekta Cvjetni prolaz nakon razgovora u Gradskoj skupštini. Tražeći izlaz iz problema u slučaju gradnje u Varšavskoj ulici s njim su razgovarali predsjednikom Gradske skupštine Boris Šprem, potpredsjednici Moranom Paliković-Gruden i Josip Kregar te članica Odbora za prostorno uređenje Mirelom Holy. Na razgovor koji je sam zatražio Horvatinčić je došao u društvu odvjetnika i član uprave Hoto Grupe Željka Bekine.

Razmatrane su mogućnosti pronalaženja zakonom dozvoljenih rješenja za realizaciju projekta Cvjetni, posebice u svjetlu novonastalih događanja u Varšavskoj ulici, kratko je priopćeno iz Hoto grupe.

Međutim, kako je javila Hrvatska televizija Boris Šprem je  uspio “slomiti” Tomu Horvatinčića i to nakon što je poduzetnik zaprijetio kamionskom blokadom. Predsjednik Skupštine drži da višemilijunski problem Horvatinčić može riješiti jedino kompromisom.

gradilište Cvjetnog prolaza (Foto: Siniša Kosić /Medijska mreža)Tomi Horvatinčiću gradski oci predložili su gradnju garaže samo za potrebe stanara, a ne i za javnost te odustajanje od ulazno/izlazne rampe na najavljenom mjestu u Varšavskoj ulici. Gdje će biti ulaz u garažu nije poznato.

O problemima u  Varšavskoj Gradska skupština je raspravljala u veljači.  U ožujku jednoglasno donijela 14 zaključaka među kojima je bio i prijedlog gradonačelniku Milanu Bandiću da ponovno pregovara s investitorom. Zelena akcija i Pravo na grad svojim prosvjedima jasno su rekli što žele i što smatraju da se može, odnosno ne može raditi u Varšavskoj.  Cijelo vrijeme imali su i podršku Vijeća gradske četvrti Donji grad kao i sve većeg broja građana.