Foto: PRESSSandale su neobična, duhovita i uzbudljiva knjiga.

U početku je to bila knjiga priča, koja je objavljena pod naslovom Fasung, ali je nakon deset godina temeljito prekrojena, nadopisana i pretvorena u, zapravo, labavo strukturiran roman.

Nagradu je osvojila Marina Čičak !

Roman koji nadopunjava i zaokružuje dva Sejranovićeva dosad objavljena romana – Nigdje, niotkuda i Ljepši kraj – tvoreći s njima uznemirujuću proznu trilogiju koja na osebujan sejranovićevski način hvata ‘ove prostore’ i ‘ovo vrijeme’.

Oslo, Rijeka, Brčko, Australija, Indija samo su neke postaje po kojima skita ‘junak’ Sandala. On je jedan od onih književnih skitnica koje volimo ma koliko bili autodestruktivni i nesposobni za ‘normalan’ život. Stalno se boreći i sa sobom i sa svijetom koji ga okružuje, hvatajući se pritom za sve što pronađe uz put – alkohol, pornografiju, drogu, trčanje na skijama, zaljubljivanje… – nježan i tužan, borben i malodušan, duhovit i autoironičan i kad govori o najvažnijim stvarima svog i našeg života, Sejranovićev je pripovjedač vjerojatno jedan od najintrigantnijih, najzabavnijih i najbolje ispisanih likova novije hrvatske književnosti.

Bila bi šteta da ga ne upoznate.

‘Autobiografski štih da je sve bilo baš tako kao što piše Sejranović je smiksao s fatalističkim osjećajem svijeta, njegov se lik pretjerano ne uzrujava, odnosno ma koliko bio grogi, ostaje u ringu. I lako ga je zavoljeti.’ Dario Grgić

OSVOJITE NAGRADU

Poklanjamo jednu knjigu koju potpisuje Bekim Serjanović.
Ukoliko želite osvojiti ovu nagradu, pošaljite nam odgovor na nagradno pitanje na mail adresu: [email protected] s naslovom ZG – SANDALE, te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, svoju punu adresu i broj telefona.
Nagradno pitanje: Kako se “skita” junak Sandala?
Vaše prijave primamo do ponedjeljka, 2. rujna, nakon čega ćemo objaviti ime dobitnika.

1 Komentar