Uz sjajnu glazbu NT Wave w. FEN – jedinstvenog svjetskog spoja u kojem se techno svira u kombinaciji jedna gitara i jedan glas, uz neobično spajane pedala te uređaje u obući, a rezultat su zvukovi koji se nikada nisu čuli do sada i DJ D-Gree-a, residenta Funk Cluba i glazbenog urednika Radija 808 te prezentaciju vrhunskih vina Iločkih podruma, sinoć je u Savskoj 32, elegantnom, prostranom i otvorenom prostoru svečano otvoren salon Unopiù.

Iločka vina

Unopiù je talijanska tvrtka za opremanje vanjskih prostora suvremenog i luksuznog dizajna, sinonim za funkcionalnost i udobnost te savršenu sintezu stila i praktičnosti. Jedini su u svijetu u mogućnosti ponuditi izbor od preko 2.000 predmeta za uređenje vanjskih prostora i vrtova čija se struktura uvelike razlikuje po tipu, stilu i materijalu. Kako bi se zadovoljili svi estetski zahtjevi, ponuda se kreće od klasičnih do suvremenih komada namještaja, od tikovine do nordijskog drva, od željeza do vlakana i aluminija, čineći savršen sklad između kvalitete dizajna i izvrsnosti materijala garantirajući dugovječnost proizvoda, čak i u iznimno teškim klimatskim uvjetima.

EMY_by_Unopiu_2 (2)

„Uz primarnu funkciju showrooma, ovaj je prostor izvrstan potencijal i polazišna točka za učiniti ga multifunkcionalnim i udahnuti mu živost u smislu poslovnih umrežavanja, druženja, evenata, kreativnih događanja, izložbi… To je smjer i koncept koji razvijamo s našim partnerima EXE produkcijom i Lollipop komunikacijama,“ naglasila je Špela Colja, direktorica hrvatskog Unopiù-a.

DEAUVILLE_by_Meneghello_Paolelli_1 (2)

„Turizam je najjača industrijska grana u Hrvatskoj, a Hrvati imaju dugogodišnju kulturu uživanja na otvorenim prostorima. Ne govorim samo o obali već i kontinentu, prekrasnim zelenim površinama, vrtovima, terasama, uz more i obalu… Sjajno tržište koje će se sve više razvijati,“ rekao je Giovanni Regina, direktor izvoza iz središnjice Unopiù-a.

Unopiù je osnovan 1978. u Italiji u Soriano nel Cimino u srcu Tuscije, petnaest  kilometara od Viterba, koji je stoljećima bio posvećen liječenju i kulturi vrtova. Danas je svjetski lider za proizvodnju visokokvalitetnog vanjskog namještaja s više od 40 prodajnih salona diljem svijeta – od Australije, Rusije, Velike Britanije, Slovenije… Tom se elitnom društvu od srpnja 2014. priključila i Hrvatska.

Fotografije: Izidor Tačković, Tomislav Zadravec