Izgradnja trećeg prometnog traka od raskrižja Slavonska avenije i Hrvatske bratske zajednice do raskrižja Slavonske avenije i Savske ceste trajat će još više od mjesec dana, do kraja kolovoza. Dio koji se radi kod “zelene tržnice” na Žitnjaku završit će ovoga tjedna.

– Zagrebačke ceste koje su izvođač radova samo Žitnjaku završit će posao kao što je i planirano, ovoga tjedna. Mi nismo izvođač radova u Slavonskoj na potezu od Hrvatske bratske zajednice do Savske- rekao je Vlado Suša glasnogovornik Zagrebačkih cesta.

Radovi kod Savske obimniji su od onih na Žitnjaku i trajat će puno duže, a ne tek nekoliko dana kako su izvijestili pojedini mediji. Proširenje sjevernog kolnika Slavonske avenije za 3 i pol metra otežavat će promet avenijom još više od mjesec dana. Osim strpljenja i izbjegavanja tog dijela prometnice ne preostaje nam neko treće rješenja.

Slavonska avenija (Foto: Renato Branđolica /Medijska mreža)

Svatko tko je u vrijeme odlaska na posao ili povratka s posla obično koristio Slavonsku zna kako se proširenjem rješava jedan od gradskih čepova. Krajem ljeta propusnost Slavonske bi se trebala udvostručiti u odnosu na razdoblje prije proširenja.

[nggallery id=545]