Udruga invalida rada u Zagrebu nedavno je objavila kako će svojim članovima omogućiti usvajanje osnovnih koraka folklora, kao i osnove glume.

“Uz već postojeće plesne radionice standardnih, latino i orijentalno terapijskih plesova, nedostaje im folklor, dok dramska grupa željno očekuje nekoga tko bi ih uveo u svijet glume”, stoji na stranicama Volonterskog centra Zagreb.

Svaka od radionica održavala bi se jednom tjedno u trajanju do dva sata u popodnevnim satima, a točno vrijeme održavanja dogovorit će se sa svakim pojedinim volonterom. Obje radionice krenut će početkom svibnja i trajati do početka srpnja, a ovisno o mogućnostima volontera, postoji i mogućnost nastavka u rujnu.

UDRUGA INVALIDA RADA ZAGREBA

UIR Zagreba djeluje od 1966. godine i okuplja invalide rada s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a trenutno okupljaju preko 20.000 evidentiranih članova. Udruga je osnovana s ciljem da aktivno sudjeluje u društvenoj i individualnoj skrbi za invalide rada i ostale osobe s invaliditetom te doprinosi zaštiti i unapređenju socijalnog, gospodarskog i pravnog položaja invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom.

Veliki broj članova Udruge čine stariji članovi, a značajan broj ih je teže pokretno ili žive sami, odnosno u staračkim domaćinstvima. Udruga trenutno broji 7 zaposlenih osoba.