Studentska udruga BEST Zagreb osmu godinu zaredom u sklopu svog projekta “EBEC Zagreb – Dani inženjera” daje priliku mladim inženjerima da svoja umijeća iskažu pred profesorima, predstavnicima tvrtki te kolegama.

Tako će se od 17. do 20 ožujka na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva odvijati četiri dana prepuna događanjima na kojima svaki student zagrebačkog Sveučilišta može pronaći nešto za sebe.

Program uključuje i dva inženjerska natjecanja – Case study design, u kojem se traže hipotetska rješenja zadanog problema te Team design, gdje će natjecatelji morati pronaći praktično rješenje određenog problema.

Za one koji su željni novih saznanja na području popularne znanosti, BEST Zagreb pripremio je zanimljiva predavanja uglednih znanstvenika, kao i treninge “soft skills” vještina na kojima se mogu naučiti primjenjiva znanja, poput primjerice pisanje motivacijskih pisama ili životopisa.

Posljednje, ali ne i manje važno, tu je i Company day na kojem će studenti imati priliku svoja pitanja i dvojbe oko zaposlenja postaviti predstavnicima tvrtki i tako dobiti uvid u to što se od njih kao budućih zaposlenika traži.

Prijave za inženjersko natjecanje do 15. ožujka

Pobjednički timovi Case study designa i Team designa imat će priliku svoje vještine predstaviti na regionalnom natjecanju zajedno s pobjedničkim timovima iz Austrije, Njemačke te Slovenije, a pokažu li se i tu najbolji – putuju na završno natjecanje u Portu.

Prijave traju sve do 15. ožujka, a podnose se elektroničkim putem. Detaljne informacije nalaze se na službenoj stranici BEST Zagreb.

BEST Zagreb je neprofitna studentska organizacija, dio međunarodne organizacije Board of European Students of Technology (BEST) koja okuplja studente tehnologije s 96 sveučilišta iz cijele Europe, s ciljem njihova uključivanja u izazovne međunarodne projekte kao što su stručni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene te inženjerska i stručna natjecanja.