Podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako prosječne tražene cijene stanova tijekom lipnja bilježe niže vrijednosti no lani u istom mjesecu, a razlika u prosjeku iznosi oko 3 posto.

Cijene zagrebačkih stanova tijekom lipnja bilježe pad vrijednosti od 0,3 posto, a prosječna tražena cijena „kvadrata“, prema podacima oglasnika Crozilla.com iznosila je 1596 eura. Najskuplji dio Zagreba ostao je centar u kojem se za metar kvadratni u prosjeku tražilo 1884 eura, dok su najniže oglašavane cijene zabilježene u Novom Zagrebu gdje je prosječna tražena cijena „kvadrata“ iznosila 1265 eura.


Gdje su stanovi najtraženiji?

Na oglasniku za nekretnine Crozilla.com tijekom lipnja se najviše pretraživala ponuda zagrebačkih stanova za prodaju. Pritom su se najviše gledali oni na području Centra, Trešnjevke, Jaruna i Maksimira. Osim u Zagrebu, tijekom lipnja traženi su bili i stanovi u Splitu, Zadru, Puli, Osijeku i Rijeci.

Posjetitelji oglasnika Crozilla.com iz inozemstva najviše su pretraživali stanove koji se prodaju u Zagrebu, Splitu, Puli, Makarskoj, Opatiji i Zadru.