Početna Novosti U KINIMA: “Lijepo mi je s tobom, znaš” – dirljiva priča o...

U KINIMA: “Lijepo mi je s tobom, znaš” – dirljiva priča o sestrinskom odnosu

U subotu 21. ožujka, na Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom, u hrvatskim kinima počinje se prikazivati dokumentarni prvijenac redateljice Eve Kraljević naziva “Lijepo mi je s tobom, znaš”. Riječ je o dirljivoj i toploj 45-minutnoj priči o životu dviju sestara Eve i Mije, djevojke rođene s Downovim sindromom.

Lijepo mi je s tobom, znaš

Redateljski prvijenac Eve Kraljević, film “Lijepo mi je s tobom, znaš” od subote, 21. ožujka 2015., počinje se prikazivati u riječkom Art-kinu Croatia i zagrebačkom kinu Europa, a uskoro i u ostalim nezavisnim hrvatskim kinima. Prva projekcija 45-minutnog dokumentarca održat će se u Rijeci s početkom u 13 sati, a zagrebačka kino premijera bit će u 18 sati.

Priča koja je nastajala kroz deset godina

Na nedavno održanom 11. ZagrebDoxu, film Eve Kraljević, koji prikazuje njezin odnos sa sestrom Mijom, djevojkom rođenom s  Downovim sindromom, toliko je dirnuo gledatelje da je dobio i nagradu publike. Potaknuti pozitivnim reakcijama i brojnim upitima gdje će se film moći pogledati, produkcijska kuća Hulahop odlučila je film učiniti dostupnim građanima diljem Lijepe naše.

Priča koja je dirnula mnoge nastajala je kroz deset godina, koliko je Eva raznim kamerama bilježila svoj odnos sa sestrom Mijom i simpatične situacije unutar obitelji Kraljević. Kako je sama rekla, tijekom tog razdoblja pokušavala je razumjeti svoj odnos sa sestrom, nadići prepreke koje je pred njih postavilo društvo, strahove i osjećaj srama koji se u njoj budio zbog činjenice da je njena sestra drugačija.

Eva je uspjela stvoriti neodoljiv portret dviju sestara koji je uistinu pun veselja, ali i straha, pitanja i nedoumica.

“Lijepo mi je s tobom, znaš” gledatelji će moći pogledati u redovnom program kina Europe od 21. ožujka do 11. travnja, a u riječkom Art-kinu Croatia od 21. do 27. ožujka. Više informacija o filmu i projekcijama može se pronaći na službenoj Facebook stranici filma.

Lijepo mi je s tobom, znaš

1 Komentar