Početna Gastro Tradicionalni šarm Njemačke u bavarskom restoranu Maximilian

Tradicionalni šarm Njemačke u bavarskom restoranu Maximilian

U utorak 19. svibnja, na poziv Regionalnog ureda Njemačke turističke zajednice, posjetili smo bavarski restoran Maximilian (Radnička cesta 37c, nasuprot Green Gold centra) te poslušali najvažnije karakteristike tematske kampanje NTZ-a za 2015. godinu, posvećenu tradiciji i običajima koji oblikuju sliku Njemačke kao poželjne turističke destinacije u inozemstvu.

Oslanjajući se na tri područja – “Njemačka na kulinarski način”, “Živa tradicija” te “Umjetnost i rukotvorine”, kampanja povezuje pozitivnu, modernu sliku Njemačke kao turističke destinacije sa živom, autentičnom tradicijom i njezinom ukorijenjenošću u današnjem društvu.

Najpopularnija destinacija među Hrvatima

U Hrvatskoj kao najvećem izvornom tržištu regije, Njemačka je kao turistička destinacija u prošloj godini sa 770.000 putovanja ostvarila nevjerojatan tržišni udio od 27% i time potvrdila apsolutno prvo mjesto kao jedna od najpopularnijih međunarodnih destinacija među Hrvatima.

Pozdravni govor održao je Valentin Gescher, voditelj djela za gospodarstvo u Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke u Zagrebu, dok je godišnju temu promocije Njemačke turističke zajednice predstavila Tijana Đuričić, PR menadžer Regionalnog ureda Njemačke turističke zajednice za Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Crnu Goru, Rumunjsku i Srbiju.

“Prema istraživanju Njemačke turističke zajednice, inozemni turisti aspekt tradicije i povijest regije ubrajaju u deset najznačajnijih prilikom donošenja odluke o putovanju u

Njemačku. Ovom smo usmjerenom kampanjom namjerno stavili naglasak na već tradicionalno jak segment gradskog turizma, koji je i do sada privlačio natprosječno visok broj inozemnih turista. Seoska su područja već danas zaslužna za oko 22% inozemnih turista u Njemačkoj. Imajući na umu aktualni trend izvornih vrijednosti i autentičnosti, temom ‘Tradicija i običaji’ promoviramo turistički razvoj seoskih područja i time intenzivno pozicioniramo Njemačku kao tradicionalnu turističku destinaciju”, izjavila je Petra Hedorfer, predsjednica Upravnog odbora Njemačke turističke zajednice.

Njemačka turistička zajednica 2012. godine otvorila je u Beogradu regionalni ured kako bi ciljano razvijala ovdašnji tržišni potencijal. Ovaj je ured od tada zadužen za promociju na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Rumunjske i Srbije.

Nakon službenog prezentacijskog dijela prisutni mediji imali su priliku kušati tradicionalne njemačke delicije zaokružene prigodnim ambijentom u ovom vrlo simpatičnom bavarskom restoranu.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here