Početna Gastro Time Restaurant&Bar donosi azijske i fusion delicije u središte Zagreba

Time Restaurant&Bar donosi azijske i fusion delicije u središte Zagreba

U srijeda 22. travnja nazočili smo otvorenju restoranskog dijela Time Restaurant&Bara u Petrinjskoj 7 za koji vlasnici garantiraju da je “novi korak naprijed za gastronomsku ponudu grada Zagreba, koja se sve više približava europskim i svjetskim metropolama”.

Tako je Time, koji se u Zagrebu već pozicionirao kao poželjno mjesto za izlazak i druženje kroz svoj bogat večernji program od srijede do subote, otvorenjem azijskog fusion restorana zaokružio svoju ponudu i postao Time Restaurant&Bar.

“Želimo našim gostima ponuditi kompletno iskustvo i postići da iz Timea izađu sretni”, naglasio je u uvodnom predstavljanju jedan od suvlasnika Marko Knežević.

Nastavio je objašnjavajući na koji način koncept Time Restaurant&Bara po prvi puta u Zagreb donosi all in one metodologiju ugostiteljstva i to kroz ugodan, moderno uređen interijer za 50-ak gostiju u kojem će moći uživati ne samo u kreativnoj fusion kuhinji, već i u izradi sushija na licu mjesta, za posebnim sushi barom. Nakon kvalitetnog obroka gostima se pruža mogućnost opuštanja uz digestiv ili neko drugo piće iz bogate ponude bara.

Tradicionalno Vs Fusion

Chef Time Restaurant&Bara Vid Nikolić zaslužan je za pomno osmišljen i originalan meni sastavljen od nepretencioznih i formatom jednostavnih jela, koja su sna ovaj ili onaj način povezana s Azijom. Dio njih, poput zelenog curryja, vrlo je autentičan, dok drugi dio, poput odreska od lososa, predstavlja modernu “fusion” kuhinju koja na zanimljiv način spaja tradicionalnu europsku kuhinju s azijskim utjecajima.

“Meni Time Restaurant&Bara rezultat je dužeg promišljanja i testiranja te sam uvjeren da predstavlja zanimljivo osvježenje za trenutnu gastronomsku ponudu u Zagrebu. Naš kulinarski tim na čelu sa chefom Vidom Nikolićem iznjedrio je dobro izbalansiranu kombinaciju prepoznatljivih tradicionalnih azijskih jela s onima koja su istinski fusion sinonimi jer, osim velike doze kreativnosti u procesu pripreme, uključuju korištenje mnogih modernih kulinarskih tehnika”, izjavio je Davor Bienenfeld, također jedan od suvlasnika Time Restaurant&Bara.

Meni, između ostalog, uključuje popularni kineski snack siu bao (tzv. pork buns), a riječ je o izuzetno zanimljivom jelu koje se priprema od sporo kuhanog carskog mesa ubačenog u mekano tijesto prokuhano na pari. Jelo je zaokruženo kimchijem, mladim lukom te Kansas city BBQ umakom.

Za sve prave gurmane tu su i pačja prsa pripremljena sous-vide metodom kuhanja, kod koje je namirnica vakumirana u plastičnoj vrećici te potom smještena u kupku s termički kontroliranom vodom. U njoj se pačja prsa kuhaju oko 6 sati pri temperaturama nižima od standardnih, s ciljem da se ravnomjernim kuhanjem osigura da njihova unutrašnjost bude dobro pripremljena uz zadržavanje teksture, a istovremeno da se vanjski dio ne prepeče.

Kao posebna atrakcija Time Restaurant&Bara, uz jedinstveni doživljaj pripremanja sushija uživo pred gostima za posebnim sushi barom, tu je sladoled s tekućim dušikom. Kao dio molekularne kuhinje kod ovog deserta gost će sjedeći za stolom svjedočiti kako se smjesa pri temperaturi od -187°C brzo, gotovo trenutno pretvara u fini kremasti sladoled.

Preporuka redakcije: SVAKAKO POSJETITI!