TehnopolisUpravo ste preživjeli Veliki prasak! Svake sekunde, u Velikom hadronskom sudaraču, najvećem uređaju na svijetu smještenom stotinjak metara ispod švicarsko-francuske granice, sudaraju se elementarne čestice i tako svake sekunde proizvedu deset milijuna ‘Velikih praskova u malom’. Jesu li ti sudari doista bezopasni po prirodu, kako uvjeravaju znanstvenici Europskog centra za nuklearna istraživanja (CERN) pročitajte u novom broju Tehnopolisa, Liderovog magazina za novo doba. Kakvu to tajnu prirode upravo pokušavaju doznati fizičari elementarnih čestica Tehnopolisu je otkrio dr. sc. Daniel Denegri, znanstvenik s CERN-a i jedan od pokretača najuzbudljivijeg pokusa u povijesti čovječanstva.

TehnopolisDaleko od očiju javnosti, hrvatski znanstvenik Milli Španović radi na pretvaranju nisko i srednjoradioaktivnog otpada u korisne tvari. Reciklaža kakvu proklamira i na Tehnopolosovim stranicama dok priča o svojim inovacijama stvorila bi pravi antiradijacijski štit. Strah od štetnog zračenja sve nas je potaknuo da se zapitamo kakav to ugljični otisak ostavljamo  na planetu. Tehnopolis će vas pokušati umiriti jer predstavljamo i koristi mobilnog zdravstva, a otkrivamo da ne morate strahovati od smaka svijeta, barem ne u iduće dvije godine. No, zato smo ušli u eru teleportacija. Kako? Pročitajte u novom broju Tehnopolisa, mjesečnika za znanost, inovacije i tehnologije samo uz poslovni tjednik Lider od 25. ožujka..

Svi čitatelji novog broja Tehnopolisa dobiti će ICT rječnik s najčešćim informatičkim i tehnološkim pojmovima koji sve više ulaze u svakodnevnu poslovnu komunikaciju.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here