Foto: PRESSOd 5. do 7. prosinca 2013. drugu godinu zaredom održava se kulturna manifestacija Tri dana sjećanja na Vladu Gotovca, ovoga puta na raznim lokacijama u Zagrebu, Sisku i Samoboru.
Dani sjećanja na Vladu Gotovca otvaraju se u četvrtak, 5. prosinca u 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu Samobor, govorima Gordana Črpića, Jasne Nimac, Darinka Kosora i Simone Šandrić Gotovac. Moderatorica je Linda Rossini Gajšak, potpredsjednica HSLS-a.
U petak, 6. prosinca program se odvija na dvije lokacije, u Sisku i Zagrebu.
U Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac u Sisku u 12 sati održat će se tribina Posvećeno Gotovcu, na kojoj sudjeluju Josip Bratulić, Vjeran Zuppa i Simona Šandrić Gotovac. Tribinu će moderirati Ljiljana Šorgić, a ulomke iz Gotovčevih djela čitat će Nebojša Borojević.
U Kulturno informativnom centru (KIC) u Zagrebu u 18 sati otvara se izložba fotografija Vladini portreti, autora Tomislava Čuveljak, Velizara Vesovića, Gorana Mehkeka/Cropix i Darka Vukova-Colića.
Slijedi predstavljanje novog broja časopisa Instituta Vlado Gotovac Autsajderski fragmenti, te tribina iz ciklusa Kultura i politika u 19 sati.
Ni kod jedne hrvatske javne ličnosti kultura i politika nisu se našle tako objedinjene kao kod političara i pisca Vlade Gotovca. O političkim i kulturnim aspektima njegova rada govorit će Sibila Petlevski, Vladimir Krpan i Slavko Goldstein, a tribinu moderira novinarka Anita Malenica.
Zadnji dan manifestacije, u subotu, 7. prosinca, na 13. obljetnicu njegove smrti; obitelj, prijatelji i suradnici Vlade Gotovca položit će vijenac na Mirogoju.
U 11 sati počinje program u Matici hrvatskoj. Ulomke iz Gotovčevih djela čitat će njegova unuka Dinka Vuković, a prisutne će pozdraviti Darinko Kosor, Igor Zidić i Simona Šandrić Gotovac.
Slijede promišljanja mladih liberala (Marijana Beljo, Mateja Bilandžija, Ines Miličić i Filip Zoričić) o djelovanju Vlade Gotovca, a moderator je Goran Bandov.
U organizaciji Dana sjećanja sudjeluju Institut Vlado Gotovac, Kulturno informativni centar, Matica hrvatska i Hrvatska socijalno-liberalna stranka. Manifestacija je pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here