U subotu, 12. prosinca 2015. u 18.00 sati u sklopu Adventa na Zrinjevcu Veleposlanstvo Švedske, u suradnji s tvrtkom IKEA, organizira obilježavanje dana Svete Lucije, praznika koji se u Švedskoj slavi u cijeloj zemlji.

U želji da građanima i posjetiteljima Zagreba približi dio švedske kulture i blagdanskih običaja, u paviljonu na Zrinjevcu u 18h posjetitelje će pozdraviti Lars Schmidt, veleposlanik Švedske u Hrvatskoj. Zbor Sv. Lucija koji okuplja studente švedskog jezika s Filozofskog fakulteta, tradicionalno odjeven u bijele haljine, otpjevat će nekoliko prigodnih pjesama na švedskom jeziku, a zatim će okupljenima podijeliti priču o Svetoj Luciji i tradicionalne švedske kekse s đumbirom.

Istovremeno, od 17 do 19 sati, švedska tvrtka IKEA organizirat će radionice  na kojima djeca i roditelji zajedno mogu izrađivati i ukrašavati jestive kućica od đumbira. Slatke kućice od đumbira posjetitelji mogu ponijeti doma i zasladiti nadolazeće blagdane ovim tradicionalnim švedskim božićnim ukrasom.