Započela je distribucija IKEA kataloga za 2019. godinu na 316.480 kućanstava u Zagrebu i okolici, koja će trajati do 15. rujna. Peto izdanje IKEA kataloga za Hrvatsku i, ujedno, 68. za IKEA globalno, slavi život kod kuće i poziva nas da zavirimo u najveći IKEA ‘otvoreni dom’ ikada.

Novi IKEA katalog dolazi u koncepcijski izmijenjenom obliku. Osim naslovnice koja ima drukčiji izgled – dolazi s bijelim okvirom, za koji su inspiracija bili IKEA katalozi iz 1980-ih – u posebnom fokusu ovogodišnjeg izdanja je sedam domova, svaki sa svojom pričom i inspiracijom za svakodnevni život. Svaki od njih prikazuje različite životne situacije, kojima su zajedničke različite potrebe i zajednički život.

„Mi u tvrtki IKEA želimo kupcima pružiti ideje i inspiraciju u skladu s njihovim životnim odabirima. Zato smo ove godine stvorili sedam domova i time se odmaknuli od pojedinačnih soba kako smo ih do sada prikazivali u katalogu“, pojasnila je Iva Debogović, voditeljica odjela unutarnjeg uređenja u robnoj kući IKEA Zagreb.

Temelj za stvaranje ovih sedam domova bili su uvidi iz IKEA Izvještaja o Životu kod kuće, za koji IKEA provodi istraživanja diljem svijeta. Previše stvari u domovima pokazalo se jednim od najčešćih problema suvremenog stanovanja, zbog čega čak dva doma pokazuju kako organizirati svoje stvari i uspomene. Među domovima se nalazi i jedan od svega 16 kvadrata, kao i dom potpuno posvećen ekološki osviještenom stilu življenja, a svi su kreirani uz pomoć IKEA rješenja.

Uz ovogodišnji katalog, najavljene su i neke od mnogobrojnih kolekcija koje će tijekom godine stizati u robnu kuću IKEA Zagreb. U povodu 75. obljetnice poslovanja pokrenuta je posebna kolekcija GRATULERA s nekim od najpopularnijih IKEA predmeta iz 50-60-ih, 70-80-ih i 90-00-ih godina. Prvi dio kolekcije već je stigao, a drugi i treći pristižu tijekom listopada i prosinca.

IKEA katalog za 2019. godinu proteže se na skoro 300 stranica, preveden je na 37 jezika te je distribuiran u 50 država u 190 milijuna primjeraka. U pitanju je najveća tiskovina ikada tiskana na FSC certificiranom papiru, što znači da potječe iz šuma kojima se gospodari prema strogim ekološkim, socijalnim i ekonomskim standardima.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here