MisiaFado ikona Mísia nastupit će 5. svibnja 2011. u Zagrebu u dvorani Kornati zagrebačkog Hypo centra, na koncertu koji počinje u 20 sati.

Mísia, pravim imenom Susana Alfonso Aguiar, svakako je jedna od najznačajnijih i najslavnijih fado pjevačica u svijetu. Rođena je u gradu Portu u Portugalu, a svoje umjetničko Mísia, ova je vrsna interpretatorica izabrala u čast slavne Mísije Sert, muze Stéphanea Mallarméa i prijateljice Prousta, Picassa i Coco Chanel.

Mísia glasi kao pjevačica koja je revolucionarizirala fado i pronašla za njega sasvim svoju osobnu, upečatljivu interpretaciju fado umjetnosti, koja poštuje tradicionalnost fada, ali ga ipak odijeva u novo, svježe i drukčije, kombinirajući ga s novim i neočekivanim glazbenim elementima. Nakon devet sjajnih albuma i globalne popularnosti ne čudi da ju se smatra nasljednicom legendarne Amálije Rodrigues, tim više što je fado pronijela svjetskim pozornicama i proslavila ga u svijetu.

Uz klasike fada Mísia neke svoje teme pjeva i na španjolskom, francuskom te engleskom jeziku. Jedan od primjera za njezinu inventivnost i kreativnost je i njen album „Drama Box“ koji isprepliće tango, bolero i fado, a album je ispjevan na portugalskom i španjolskom. Njezin aktualni album „Ruas“ s kojim se Mísia i predstavlja publici u Zagrebu sadrži dvije cjeline i dva albuma u jednom – „Lisboarium“ i „Tourists“.

Predstojeći zagrebački koncert Mísije 5. svibnja u Dvorani Kornati bit će još jedno, neočekivano glazbeno putovanje u svijet fada i tajni svijet ove karizmatične fadistice.

Pretprodaja ulaznica: Dvorana Mljet, Hypo centar, Slavonska av. 6, I kat
Eventim, www.eventim.hr
Cijena ulaznica u pretprodaji: 185 kn
Info i rezervacije: [email protected], Tel. 01/777-2740

[youtube WN2Ib_SmteI&feature nolink]

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!

Online-Zagreb.hr i Tvornica kulture daruju 5×1 ulaznicu za koncert fado pjevačice Misije u četvrtak 5. svibnja u 20 sati u Hypo centru.

Kako biste osvojili ulaznice potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Misia_online, te točno odgovoriti na nagradno pitanje:
Je li Misia umjetničko ime pjevačice Susane Alfonso Aguiar?
Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u i broj mobitela.

Vaše prijave primamo do 21. travnja kada ćemo na ovoj istoj stranici objaviti imena dobitnika.

Sretno! :-)

DOBITNICE

U fadu popularne Misije besplatno će uživati: Marija Filipović, Brigitte Mrvelj Čečatka, Marina Janko, Jasna Hladnić i Gordana Licitar. Čestitamo! Informaciju o preuzimanju nagrade primit će e-mailom.

Odgovor na nagradno pitanje glasi: da.