Na krilima iznimnog uspjeha kojeg iz mjeseca u mjesec bilježi među žiteljima glavnog grada, ali i Hrvatske, te sve brojnijih stranih turista u posjetu hrvatskoj metropoli, Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe, smještena u Gundulićeva 4, Zagreb – dobila je novu atrakciju.

Naime na tri četvorna metra prostora postavljena je Sljemenska staza, sa snijegom, skijašima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom.

Cijela zimsko – skijaška kompozicija postavljena je u rekordnom roku od ideje (prosinac prošle godine) do puno realizacije koja je ovih dana i puštena u pogon.

Na našoj skijaškoj stazi nalazi se oko 40-tak skijaša koji se skijaju, stoje, odmaraju u restoranu na vrhu Sljemena. Imamo i snowboardere, ali i hitnu medicinsku pomoć jer su neki od njih pali s manje ili više težim posljedicama. Kod nas je vrlo živo, baš kao i na Sljemenu tijekom utrke FIS-a, samo što naši uvijek pobjeđuju i što žičara stalno radi – kazao je u povodu postavljanja ove maketarske atrakcije, vrlo privlačne za razgled velikim i malim posjetiteljima, Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik ovog projekta.

Postavljeni dio makete posvećen Sljemenskoj Snježnoj kraljici, s brojnim zimskim detaljima, bit će i iznimno zanimljivo “rashlađenje” za vrijeme nadolazećih toplih dana, tijekom kojih je namjera sve strane turiste educirati o iznimnoj prirodnoj ljepoti Zagreba, na svega dvjestotinjak kilometara od mora, okruženog planinom na kojoj se može skijati.

Backo Mini Express projekt je najveće makete željeznice u jugoistočnoj Europi, plod četverogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana, koji su stvorili pravi turistički raritet kontinentalnih prostora naše države, te projekt koji je gotovo 85 posto hrvatski proizvod i plod domaće pameti.

Vijesti o Backo Mini Expressu čule su se i u dalekoj Kini, od kuda je stigla nedavno i novinarska ekipa napraviti priču o najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe, kojom na 75 četvornih metar prometuje 100-njak vlakova osam sati svakog dana na čak 1.050 metara mini – tračnica, dio kojih je ukopan i deset centimetara u pod, a neke se nalaze i na visini od tri metra.

Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe otvorena je za sve posjetitelje svakog petka i subote od 10 do 18 sati, a po potrebi i ostalim danima.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here