Mikaela Shiffrin (lijevo) i trećeplasirana Nina Loeseth (Nor); Foto: Vipsnowqueentrophy.com
Mikaela Shiffrin (lijevo) i trećeplasirana Nina Loeseth (Nor); Foto: Vipsnowqueentrophy.com

Amerikanka Mikaela Shiffrin pobjednica je ovogodišnje Snježne kraljice održane jučer na zagrebačkom Sljemenu. Shiffrin je u Zagrebu dosad nastupila tri puta, a ovo je njezina druga pobjeda i to u nizu čime je obranila prvo mjesto iz 2013. godine. Podsjetimo, utrka je prošle bila otkazana zbog previsokih temperatura i nedostatka snijega.

Shiffrin je pobijedila s 1,67 sekundi prednosti pred Austrijankom Kathrin Zettel te velikih 2,79 sekundi prednosti ispred trećeplasirane Nine Loeseth iz Norveške. „Da sam išla sporije i napravila malu grešku, završila bih peta ili šesta. A što se tiče osmijeha na mom licu – volim se smiješiti kada uživam. A kada uživam – uvijek imam dobar rezultat“, izjavila je pobjednica na službenoj stranici Vipsnowqueentrophy.com.

Hrvatske predstavnice nisu imale naročito uspješan dan, jedina koja je završila prvu vožnju i zauzela 41. mjesto bila je Saša Tršinski, dok su Iva Mišak, Matilda Šola i Leona Popović izletjele sa staze.

Nakon ženskog slaloma održana je i revijalna humanitarna utrka “dm Zagreb Ski Legends” , a tron je osvojio Kristian Ghedina, bivša talijanska skijaška zvijezda, inače specijalist brzih disciplina, pobjednik 13 utrka Svjetskog kupa i osvajač dva srebra i jedne bronce sa Svjetskih prvenstava tijekom ’90 ih godina.

Ovogodišnju žensku utrku Vip Snow Queen Trophy 2015. pratile su brojne poznate osobe iz javnog života, a neke od njih priključile su se i humanitarnoj utrci. Tako su u prekrasnoj zagrebačkoj nedjelji na Sljemenu između ostalih uživali Barbara Štrbac, Nevena Rendeli, Marko Tolja, Mario Valentić, Jurica Popović, Matija Vuica, Filip Juričić, Dubravko Šimenc, Lana Banely, Barbara Kolar i brojni drugi.

poznati na sljemenu

Pokrovitelj humanitarne utrke, “dm-drogerie markt”, donirat će Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri donacijom u godišnjim potrebama higijenskih i kozmetičkih proizvoda, a pomoći će donacijom i Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece, prvu mrežu udruga udomitelja djece u Hrvatskoj.

Muški slalom na rasporedu je sutra, na blagdan Sveta tri kralja.

Autor: Marko Hodalj