Nakon dviju pandemijskih godina u kojima su se utrke Snježne kraljice održale uz stroga ograničenja i epidemiološke mjere te bez prisustva publike, ove se godine utrke vraćaju na Sljeme u svom punom sjaju i uz ponovnu podršku navijača na tribinama koji su sljemenske utrke učinili prepoznatljivima u Svjetskom skijaškom kupu.

Ulaznice za 17. skijaški spektakl Audi FIS Svjetski kup „Snow Queen Trophy“ 2023. na Sljemenu od utorka su u prodaji, a mogu se kupiti putem online sustava www.ulaznice.hr, kao i na odabranim prodajnim mjestima u cijeloj Hrvatskoj (popis svih prodajnih mjesta dostupan je na službenoj internetskoj stranici SQT-ja i www.ulaznice.hr).

Ove nas godine očekuju dvije ženske slalomske utrke u kojima će se dva dana zaredom natjecati najbolje svjetske slalomašice, među kojima i naše predstavnice Zrinka Ljutić i Leona Popović koje ove godine nižu sjajne rezultate. Proteklog je vikenda Zrinka zauzela sedmo, a Leona 18. mjesto u talijanskom Sestriereu, dok su u finskom Leviju ostvarile fantastičan rezultat – Leona šesto, a Zrinka sedmo mjesto. Dvije Hrvatice u Top 10 u utrci Svjetskog kupa nisu viđene od Nike Fleiss i Ane Jelušić prije 13 godina!

Prva utrka ženskog slaloma održat će se u srijedu, 4. siječnja s početkom prve vožnje u 12.30, dok druga vožnja najboljih svjetskih slalomašica starta u 16.30 sati. Drugi ženski slalom na rasporedu je u četvrtak, 5. siječnja u nešto kasnijem terminu, pa će tako prva vožnja započeti u 15 sati, a druga u 18 sati.

Ulaznice za utrke dostupne su po popularnim cijenama: 50 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina (rođenu od 1.1.2008. do 31.12.2015.) iznosi 30 kuna. Posjetiteljima je na raspolaganju i paket ulaznica za oba dana po cijeni od 75 kuna za odrasle i 45 kuna za djecu. Za djecu do sedam godina (rođenu 2016. i mlađu) ulaz je slobodan na obje utrke.

Osim uživanja u vrhunskom skijanju, posjetitelje očekuje i pregršt zabave na „Snow Queen after ski partyju“ na Krumpirištu.

U cijenu svih vrsta ulaznica za utrke najboljih svjetskih slalomašica uključeni su i organizirani prijevoz, nastup DJ-a na Krumpirištu, hrvatska navijačka zastavica te naravno besplatna hrana i piće. Upravo je po ovoj ponudi, u kojoj će se ponovno naći grah, sendviči, čaj i sokovi, Sljeme jedinstveno u svijetu.

Po prvi puta će uz Zonu Zagreb, ulaznice biti dostupne i za novu Zonu Bistra, za prijevoz iz Gornje Bistre direktno do Krumpirišta.

HŽ Putnički prijevoz svim putnicima posjetiteljima natjecanja, ljubiteljima skijanja i navijačima odobrava 40% popusta na povratna putovanja u 1. i 2. razredu redovnih vlakova u unutarnjem prijevozu. Popust se može koristiti od 3. do 6. siječnja 2023. sa svih kolodvora unutar Hrvatske do zagrebačkog Glavnog kolodvora. Popust se ostvaruje na temelju ulaznice za utrku, a putnici prilikom kupnje karte za vlak trebaju izjaviti da putuju na utrku te pokazati ulaznicu prilikom pregleda karata u vlaku.

Više detalja o ulaznicama, rasporedu prijevoza i stanicama, kao i o samim utrkama možete pronaći na službenoj web stranici.