zagrebačka-žbicaKako bi potaknuli duh zdravog načina života te pokušali smanjiti svakodnevan stres u prometu, tvrtka Matis Adria d.o.o. u suradnji s Regionalnim centrom zaštite okoliša za Srednju i Istočnu Europu – REC Hrvatska pokrenuli su nagradnu igru „Snimi video jedan i osvoji bicikl vrijedan!“, u kojoj su svi pobornici biciklizma diljem Hrvatske imali priliku osvojiti vrijedne nagrade.

Tijekom ljetnih mjeseci na adresu organizatora pristiglo je mnoštvo video uradaka, kojima su naši sugrađani uz mnogo mašte uspjeli dočarati biciklističku atmosferu u njihovim gradovima!
Cilj nagradne igre „Snimi video jedan i osvoji bicikl vrijedan!“ bila je promocija svakodnevnog biciklizma, odnosno korištenja bicikala kao sredstva svakodnevnog prometovanja u malim i srednje velikim gradovima u Hrvatskoj, uključujući Zagreb. Igra se provodila u okviru projekta Mobile2020 – “Porast biciklizma u malim i srednje velikim gradovima Srednje i Istočne Europe do 2020. godine” (More biking in small and medium sized towns of Central and Eastern Europe by 2020, www.mobile2020.eu).
U međuvremenu, stiglo je vrijeme i za proglašenje pobjednika nagradne igre. Stoga Vas organizatori, u suradnji s Agencijom za zaštitu okoliša Republike Hrvatske kao partnerom projekta Mobile2020, pozivaju na svečanu dodjelu nagrada, koja će se održati:

22. listopada (utorak) u prostorijama Info centra Agencije za zaštitu okoliša,
Trg maršala Tita 8, Zagreb, s početkom u 11 sati.

O važnosti održivog načina prometovanja u gradovima i prednostima biciklizma prisutnima će govoriti ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša dr.sc. Neven Voća, predstavnici Regionalnog centra zaštite okoliša te predstavnici Hrvatskog autokluba.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here