Autor:
Jasminka Kovačević
[email protected]

Ivo Sanader napušta stan u Kozarčevoj i Hrvatsku na dan skidanja zastupničkog imunitetaKrunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a potvrdio je da policija po nalogu suca istrage nadzire izlaske i ulaske u kuću bivšeg premijera Ive Sanadera. Kuća u Kozarčevoj ulici nije zapečaćena već “kuća se nadzire kako se iz nje ne bi iznosili vrijedni predmeti i pokretnine”, pojasnio je Borovec.

Tijekom večeri na ponašanje policije novinarima se požalila uznemirena supruga bivšeg premijera Mirjana Sanader. Rekla je:

– Vratili smo se iz grada pred kuću, zaskočili su nas,  tražili su nas isprave. Uzeli su nam isprave. Kad sam ja zamolila hoćemo li to obavit tu u dvorištu, rekli su: ‘Ne, vi nećete uć u kuću.’ Kad sam ja rekla: ‘Zašto? Objasnite nam.’ – ‘Nemamo mi vama šta objašnjavat’. Ja sam rekla: ‘Oćete nam vratit papire’ – ‘Ne, nećemo vam vratit papire’. Našto sam ja rekla: ‘Vi morate to nama reć’. Oni su rekli: ‘Nemamo mi vama šta objašnjavat, vi ne možete uć u kuću. I onda smo se sjetili i nazvali odvjetnike i kad su oni čuli naš razgovor s odvjetnicima, i kad smo mi ponavljali ona slova zakona kako su nam oni rekli, kako su to: kršenje ljudskih prava, povrede doma, ovoga-onoga, onda su nam počeli gurat putovnice u ruke i rekli su: ‘Uđite u kuću, uđite u kuću.’

Ubrzo je odvjetnik Ivan Lovrić stigao u Kozarčevu, a pozvani su i novinari. Pred kamerom Nove TV Mirjana Sanader se požalila na ponašanje policije.