U prostoru Kongresnog centra Forum, a u organizaciji portala Relaxino.com, održana je poslovna radionica koja je okupila predstavnike slovenskih najpoznatijih hotelskih kuća, koji su na ovoj specijaliziranoj radionici, predstavili ponude za organizaciju većih ili manjih konferencija,  team buildinga i poslovnih evenata.

Ponudu su predstavili turističkim, ali i agencijama specijaliziranim za organizaciju poslovnih događanja. Bio je to prvi put da se jedna takva poslovna radionica održala u Zagrebu te Hrvatskoj uopće. Međutim, Slovenija – koja je prepoznata kao “zelena destinacija”, a hrvatskom tržištu ponajprije zanimljiva za vikend izlete u prirodu, skijanje, wellness te kupališni toplički turizam, ovim je putem poslovno tržište u Hrvatskoj htjela upoznati s izvrsnom ponudom koja je kreirana u skladu s njihovim potrebama.

Predstavnici agencija koji su tijekom dana posjetili radionicu imali su priliku obnoviti kontakte, razgovarati o daljnjoj suradnji, ili otvoriti vrata nekih novih suradnji s hotelijerima i ostalim turističkim subjektima iz Slovenije.

Jakob Štunf: “Slovenija može pružiti najkvalitetniju uslugu”

Poseban interes u okviru radionice izazvao je Antistress kutak” unutar kojeg je predstavljen program kontrole stresa koji je novina u ponudi Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma – Thalassotherapija Opatija. Program su kreirali osluškujući interese i potrebe svojih pacijenata, koji zbog užurbanog i stresnog poslovnog ritma, ne pronalaze vrijeme za preventivno djelovanje i očuvanje zdravlja kroz opuštanje i relaksaciju duha i tijela. Kako se relaksirati kroz vježbanje yoge, u “Antistress kutku”, zainteresiranima je prezentirala Marija Ajduković, yoga instruktorica  s diplomom učitelja Shivananda-Hatha yoge.

U okviru ove radionice predstavio se i “IZBOR – gourmet & fun festival” koji se održava 20. lipnja u Deželi kozolcev u Šentrupertu. Ovaj jednodnevni kulinarsko glazbeno zabavni festival po prvi put će u Sloveniji na jednom mjestu okupiti 20 izabranih internacionalnih kulinarskih majstora i više od 40 vrhunskih vinara. Za organizaciju festivala zaduženi su poznati slovenski chef Tomaž Kavčič i Franci Kek, u javnosti poznat kao organizator niz godina superuspješnog glazbenog festivala “Rock Otočec”.

Slovenija predstavila business ponudu

Predstavnik slovenske ambasade Jakob Štunf, istaknuo je kako se nada da će hrvatski poslovnjaci, bilo da se radi o tvrtkama ili agencijama koje za njih organiziraju poslovne susrete, Sloveniju prepoznati kao destinaciju koja im i u tom segmentu može pružiti najkvalitetniju uslugu.

Popis sudionika radionice:

TERME MARIBOR
RIMSKE TERME
TERME OLIMIA
TERME KRKA
THERMANA LAŠKO
ZAVOD ZA KULTURU BLED- BLEDSKI GRAD
SPORTINA TURIZAM, BLED
KRANJSKA GORA, HOTEL KLASS

Antistress kutak:

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma – Thalassotherapija Opatija
Studio Maxi Dance – Marija Ajduković, yoga instruktorica s diplomom učitelja Shivananda-Hatha yoge

Poseban gost: organizator Festivala Okusa & Zabave u Šentrupertu, 20.6. 2015.