Ovog vikenda, u nedjelju 23. travnja, posjetite OPG Bišćan u Pčeliću gdje Udruga mangulica u sklopu projekta Živi kvalitetno, živi na ruralnom području!” organizira besplatnu edukativno zabavnu radionicu za djecu i roditelje “Mali svinjogojci” na farmi svinja pasmine mangulica.

U suradnji s Kulturnom udrugom KReativa, EDukativa, Aktiva – KREDA prije same radionice organizira se biciklijada koja će krenuti iz Suhopolja u 15 sati s dječjeg igrališta u Kolodvorskoj ulici, a završit će 2.5 km dalje u Pčeliću (OPG Bišćan), gdje će radionica započeti u 16 sati.

Djeca i roditelji imat će priliku vidjeti kako žive svinje pasmine mangulice, što im to farmeri melju za hranu, kako se hrane, a kako se hlade, kako se kosi trava kosom, tko čuva svinje dok farmera nema, tko je nerast, a tko krmača i još mnogo toga…. Nakon napornog posla za sve će biti pripremljena prava farmerska degustacijska okrjepa: kruh, mast i paprika.


U 17:30 biciklisti će krenuti nazad prema Suhopolju. Broj mjesta na radionici je ograničen stoga svoje mjesto osigurajte već danas i javite se na kontakte Udruge Mangulica. Ovaj projekt financiran je sredstvima Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

“Na malima svijet ostaje, zato uz znanost našim projektom želimo potaknuti i ljubav prema ruralnom području, poljoprivredi kod malih i mladih. Upravo zato osmislili smo i organizirali ovo događanje kako bi djeca i roditelji iz prve ruke mogli vidjeti i naučiti zanimljivosti o uzgoju i svakodnevici farmera i mangulica”, o cilju radionice Mali svinjogojci rekao je predsjednik Udruge Mangulica, Tomislav Bišćan.