Foto: zagreb.hrGradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić održao je danas s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom radni sastanak na kojemu je bilo riječi o postojećem Domu invalida na Jarunu koji je izgubio svoju prvotnu namjenu i koji bi se mogao prenamijeniti za potrebe oboljelih od Alzheimerove bolesti, te o budućem Domu osoba s invaliditetom na Kajzerici.

Gosti su gradonačelnika izvijestili o problemima s kojima se susreću u radu, osobito u vezi s nedostatkom prostora za rad i za interventni smještaj osoba s najtežim invaliditetom među njihovim članovima.

Kako bi se što prije riješio akutni problem prostora i interventnog smještaja, gradonačelnik je gostima kao privremeno rješenje, do izgradnje Doma invalida na Kajzerici, ponudio na korištenje gradske prostore u naselju Sopnica Jelkovec što su oni sa zahvalnošću prihvatili. Opremanje prostora rješavat će se uz pomoć EU fondova na koje će udruge aplicirati u partnerstvu s Gradom.

Zahvalivši gradonačelniku na prijemu reagiranju, predsjednica Društva distrofičara Zagreb Marica Mirić je naglasila da već više od 11 godina surađuje s gradonačelnikom Bandićem na partnerskoj osnovi i da ih nikad nije iznevjerio, pa tako ni ovaj put.

Osim M. Mirić, u ime udruga sastanku kod gradonačelnika prisustvovali su: predsjednica Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, predsjednik Udruge spinalne ozljede Zagreb Janko Erlich – Zdvorak, predsjednik Društva tjelesnih invalida Milan Ožegović te stručna tajnica i dopredsjednica Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zvjezdana Delić i Željka Janeš.

Uz gradonačelnika bile su pročelnice reda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna i pročelnica GU za imovinsko – pravne poslove i imovinu grada Jasminka Lukač sa suradnicama.

www.zagreb.hr