Početna Vijesti Politika Sandra Švaljek zadovoljna Zimskom službom nakon prvog ovogodišnjeg snijega

Sandra Švaljek zadovoljna Zimskom službom nakon prvog ovogodišnjeg snijega

U noći sa subote na nedjelju pao je prvi ovogodišnji snijeg. Kao i ostatak Hrvatske, Zagreb se zabijelio preko noći, a osim u prekrasne kadrove bijelog pokrivača na krovovima, autima i cestama, oči Zagrepčana bile su uprte u zagrebačku Zimsku službu koja se već nekoliko tjedana prije pohvalila kako je više nego spremna za prve zimske padaline.

Foto: www.zagreb.hr
Foto: www.zagreb.hr

Koliko god molili i kudili, niti ove godine nismo dočekali snijeg za Badnjak, odnosno Božić. Nažalost, zakasnio je “ravno” tri dana i najavio “bijeli” doček Nove godine što ipak predstavlja novitet jer snijeg u Zagrebu nije popratio doček NG već nekoliko posljednjih zima.

Bijelo nedjeljno jutro izvuklo je građane iz toplih postelja puno ranije nego je uobičajeno, a fotografije bijelog Zagreba preplavile su društvene mreže i medije. Nakon početnog oduševljenja, pokojeg snjegovića ili runde grudanja, pažnja je usmjerena prema gradskoj Zimskoj službi.

“Za terenski rad, puna 24 sata dnevno, spremno je 227 ekipa raspoređenih u 14 baza. Njihov zadatak je održavanje prohodnosti i sigurnosti odvijanja prometa na ukupno 2.500 kilometara prometnica”, moglo se čuti 4. studenog na smotri Zimske službe organiziranoj u bazi na Žitnjaku prigodom najave zimske sezone. Nakon što je prvi snijeg zabijelio prometnice u Zagrebu, ključne osobe gradskih vlasti sazvale su press konferenciju na kojoj su zajednički dali “palac gore” ZS-u za učinkovitost pri brizi za zagrebački promet prvog dana.

Važnost čistih prometnica te prilaza kućama i stambenim objektima bila je posebno naglašena zbog Izbornog dana.

“Napravila sam nekoliko krugova po raznim kvartovima u gradu, ceste su stvarno dobro očišćene, isto tako i nogostupi i – ono što je jako važno – očišćeni su i pristupi birališnim mjestima. Građani mogu izaći na izbore bez ikakve bojazni da će se ozlijediti. Vozeći se Zagrebom vidjela sam puno naših sugrađana koji su svojim lopatama čistili parkirališta i ulaze pred zgradama. Njih bi svakako pohvalila, očito su slušali vremensku prognozu i pridružili se našoj zimskoj službi u čišćenju grada”, izjavila je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek za službene stranice Grada Zagreba.

Uz Švaljek, pohvale Zimskoj službi uputili su i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor te zamjenik Operativnog stožera Zimske službe Alen Gospočić.

“Ono što je najbitnije jest da sve autobusne i tramvajske linije rade besprijekorno”, poručio je Gospočić dodavši da je potrošeno 1200 tona soli.

Autor: Marko Hodalj

 

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here