Zahvaljujući inicijativi stanovnika Gradske četvrti Trešnjevka – sjever, travnata površina uz Selsku cestu, kod kućnog broja 92, uskoro će postati park za djecu, izvijestile su proteklog vikenda službene stranice Grada Zagreba.

Lokaciju je posjetila i zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek i pritom se susrela sa sugrađanima koji su joj predali peticiju s više od 700 potpisa.

Istaknuvši kako je ovo novi kvart koji naseljavaju mlade obitelji s djecom, Švaljek je naglasila kako je Grad već otprije upoznat s inicijativom stanovnika da se na ovoj lokaciji, koja je jedina gradska zelena površina u naselju, uredi dječji park. Upravo iz tog razloga, dodala je, već je proveden i urbanističko-arhitektonski natječaj na kojem je prvu nagradu dobilo rješenje autorica Marije Horvat, Dore Jerbić i Danice Selem. Ishođenje građevinske dozvole očekuje se uskoro, nakon čega će biti raspisan otvoreni  postupak javne nabave za izvođenje radova na uređenju parka.

Kako se čulo, za ovo dječje carstvo na Trešnjevci, osigurano je 3,5 milijuna kuna, a radovi bi trebali početi već u rujnu ove godine.

U ime inicijatora, građana mjesnih odbora Ciglenica i Pongračevo, peticiju je obnašateljici dužnosti gradonačelnika predala članica “Inicijative za bolji život Trešnjevke” Marina Rakas Starčević, koja je priliku iskoristila da s predstavnicima gradske vlasti dogovori rješenja nekih od problema s kojima se stanovnici susreću, a tiču se zahtjeva za uspornicima na cestama, potrebom za češćim dolascima komunalnih redara i slično.

stanovnici trešnjevke izborili novi park za djecu2
Foto: Službene stranice Grada Zagreba

Tekst prenesen sa Službenih stranica Grada Zagreba.