Ulazno-izlazna rampa u stambeno-poslovnom objektu Cvjetni prošla je danas tehnički pregled i uskoro će dobiti dozvolu za korištenje.

Rampa je već sada u potpunosti tehnički opremljena, postavljena je sva infrastruktura, prometne oznake, posebna zidna rasvjeta, kromirane ograde, staklene stijene i cvjetnjaci. Slijedi još sadnja visokog raslinja i ukrasnog bilja kako bi se rampa što uspješnije uklopila u izgled Varšavske ulice.

Protuklizni asfalt za silazak u garažu

Velika pažnja stavljena je na funkcionalnost i sigurnost rampe u Varšavskoj pa je tako silaz u garažu Cvjetnog presvučen posebnim protukliznim asfaltom ispod kojega su postavljeni grijači kako poledica po zimi ne bi stvarala probleme vozačima.

Kako bi se što kvalitetnije riješio problem mogućih gužvi pred ulazom u garažu u Varšavskoj uskoro će biti postavljen poseban sinkronizirani semafor na izlasku iz garaže koji će uvelike olakšati uključivanje automobila u promet. Semafor će spriječiti nagle izlaske automobila iz garaže, te će pravovremeno vozačima omogućavati siguran izlazak iz garaže bez potrebe za „šlajfanjem“ gumama ispod stanova okolnih zgrada.

Ulaz u podzemnu garažu je dug 20 metara i širok sedam metara, što je dovoljna visina da svi dostavni kamioni i kamioni za odvoz smeća iz Cvjetnog nesmetano uđu u garažu kako ne bi stvarali dodatnu gužvu na kolnicima okolnih ulica.

rampa u Varšavskoj (Foto: Hoto grupa)

Hoto grupa poklanja Gradu 12 milijuna kuna

Unatoč zakonskom pravu na povrat 12 milijuna kuna od Grada Zagreba koje treba vratiti kroz pet godina, Hoto grupa je spremna institucijama Grada Zagreba pred gradskom Skupštinom ponuditi rješenje prema kojem bi ta sredstva bespovratno ostala Gradu Zagrebu i to isključivo radi zadovoljenja javnog interesa i zbog koristi građana.

Prijedlog Hoto grupe je da se sredstvima koje joj Grad Zagreb treba vratiti obnove okolne ulice i pločnici, oronule fasade na zgradama u Zagrebu, i da se financijski potpomognu kulturni projekti u gradu. Riječ o ustupku kojega Hoto grupa želi napraviti isključivo za građane, da se bolje osjećaju u svome radu i da osjete sveukupne benefite koje dobivaju s Cvjetnim.

Otvorenje Cvjetnog očekuje se početkom travnja ove godine.

prijašnji ulaz u Varšavsku iz Gundulićeve (Foto: Hoto grupa)

Video: Rampa u Varšavskoj (www.infopunkt.tv)

[infopunkt 2792&video=01 nolink]