Radionice ajurvedske kuhinje zamišljene su kao uvod u ajurvedsku prehranu, gdje će se polaznici upoznati s osnovnim postulatima kuhanja prema Ayurvedi te steći znanja i vještine potrebne za pripremu jednostavnih i zdravih vegetarijanskih jela.
Radionice se održavaju u tjednu od 23. do 27. svibnja, svaki dan od ponedjeljka do petka, u prostorijama Ajurvedskog centra zdravlja New Earth (Vrhovčev vijenac 40), od 18 do 20 sati.
Svu hranu koju pripremimo zajedno ćemo, u dobrom društvu i raspoloženju i pojesti.
Radionice vodi Madhavi Cvitković, mlada nada našeg kuharskog tima, cjeloživotna vegetarijanka i sjajna poznavateljica ajurvedskih principa pripremanja hrane.
Cijena jedne radionice je 250 kn po osobi, a broj polaznika je ograničen na 5 po danu, zbog čega molimo sve zainteresirane da se za rezervaciju termina/dana radionice obrate na telefonske brojeve: +385 (0)1 4638 993 , +385 (0)91 4638 993.
Ajurvedska prehrana
Pravilna prehrana predstavlja bitan dio ajurvedske medicine. Ayurveda zagovara vegetarijansku prehranu, premda se u terapijske svrhe mogu propisati i namirnice životinjskog podrijetla. Ajurvedski način pripreme i kombiniranja namirnica ima blagotvoran utjecaj na tijelo, te može spriječiti mnoge bolesti.
Bez pravilne prehrane, lijek ne pomaže.
Uz pravilnu prehranu, lijek je nepotreban.
Namirnice koje se koriste u ajurvedskoj prehrani isključivo su iz ekološkog i organskog uzgoja, jer iza ajurvedske kuhinje stoji ideja cjelovitog zdravlja i prevencije bolesti, što je nemoguće ostvariti, ako u tijelo unosimo tvornički obrađenu hranu. Kvaliteta onoga što jedemo vrlo je važna, no još je važnije pravilno probaviti hranu, kako bismo iz nje asimilirali sve nutrijente potrebne za pravilno funkcioniranje organizma.
Usprkos mnogim pravilima koja se tiču kombiniranja hrane, ajurvedska kuhinja nije jednolična i dosadna. Pravi ajurvedski obrok na tanjuru sadrži sve okuse, a zbog zanimljivog načina kombiniranja tipičnih indijskih i lokalnih začina, zadovoljava i nepca najvećih sladokusaca.