provalnik (ilustracija)Nepoznati lopov provalio je jučer usred dana u čak tri stana u Ulici Brune Bušića u Novom Zagrebu. Provale su bile od 7.30 sati do 16.30 sati. Opustošeni su stanovi u vlasništvu 60-godišnjakinje, 55-godišnjakinje i 63-godišnjaka. Materijalna šteta nije utvrđena, ali se procjenjuje da je veća. Između ostalog ukraden je i nakit.

Nažalost, to nisu bile jedine provale o kojima je policija danas izvijestila. Iz stana u Ulici Mije Silobod Bolšića u Novom Zagrebu provalnik je ukrao mobitel. Bilo je to između 18.30 sati 9. kolovoza i 14.30 sati 10. kolovoza.

Od 8. do 10. kolovoza između 15 i 10.30 sati u Mrkšinoj, također Novom Zagrebu lopov je provalio u kuću u vlasništvu zagrebačkog poduzeća i otuđio plinske bojlere. Plinski bojler bio je također meta kradljivca koji je u vremenu od 6. do 10. kolovoza između 17 i 8.30 sati u ulici Bijenik na Črnomercu provalio u stan u vlasništvu poduzeća iz Zagreba.

Lopovi izgleda previše ne biraju, kradu sve što zateknu, a može se prodati. Tako je primjerice u Gornjostupničkoj (Novi Zagreb) nakon provale ukradena slavina, a u Kloštar Ivaniću koji također pokriva Policijska uprava zagrebačka iz kuće je ukraden alat.

Zbog učestalih provala mjere opreza nisu na odmet. Drskost lopova ne poznaje granice pa je nužno što bolje se zaštiti.

1 Komentar

  1. Nije valjda da će za krađu optužiti recesiju u državi i svijetu kako bi ljudi preživjeli. Očito treba pooštriti sustav kazne jer se sva nedjela olako shvaćaju.